FilmKunst, film, muziekNieuws

Gratis openlucht bioscoop in Rome. Film op het plein!

Na het succes van vorig jaar was begin juni in Rome de start van het gratis Cinema in Piazza-festival. Samen een filmpje kijken op het plein onder de Romeinse sterrenhemel!

Het festival duurt tot zondag 1 augustus en je kan op drie pleinen leuke films zien. In de gezellige uitgaanswijk Trastevere op het Piazza San Cosimato maar ook in het Parco di Monte Ciocci (Valle Aurelia, vlakbij het Vaticaan). Tot slot worden er ook films vertoon op Tor Sapienza (Parco della Cervelletta), maar dat is een flink stuk buiten het centrum. Vorig jaar kon je ook aan zee kijken in Ostia maar die plek is geschrapt.

Er draaien niet alleen bekende Italiaanse films maar ook internationale zoals Harry Potter. Interessant zijn de regisseurs en acteurs uit Engeland, Duitsland en Frankrijk die te gast zijn. Matteo Garrone komt bijvoorbeeld ook. Die ken je natuurlijk van Gomorra en hij maakte de succesvolle Pinocchio film die vorig jaar bij ons draaide. Daarvoor kreeg hij twee Oscar nominaties. 10 juni kan je deze film gratis op het plein zien en de grote meester geeft dan een toelichting.

De films beginnen om 21.15 uur en het kost dus niets. Wel moet je even een plek reserveren en afstand houden zoals gebruikelijk. Je mag een kussen of stoel meenemen!

Via deze site het hele programma: ilcinemainpiazza.it.  Een plek kan je hier reserveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button