Italiaanse appsNieuwsSmakenWijn

Gratis app voor de beste Italiaanse wijn

Onze pagina met het complete overzicht van de beste Italiaanse wijnen volgens de Vini d’Italia-gids van uitgever Gambero Rosso is enorm populair. Er is ook een gratis app van de uitgever van de gerenommeerde gids beschikbaar waarmee u uw slijter meteen naar het juiste huis kunt vragen.

De app is er helaas alleen voor de iPhone en in het Engels. Dat laatste zal voor de meeste van u geen onoverkomelijk probleem zijn. Zelfs in het Italiaans is de app te gebruiken want de namen van de wijn en het huis hoeft u immers niet naar het Nederlands te vertalen.

App voor de beste Italiaanse wijn van Gambero RossoOp de knop linksonder staat I migliori, de beste. Drukt u hierop dan volgt het overzicht met de wijnen die in 2012 de prestigieuze Tre bicchierie hebben gekregen zoals u hem ook op onze site vindt.
Praktisch is ook de kaart met wijngebieden en producenten. Erg handig als u een mooie wijnreis langs de verschillende Italiaanse tophuizen wilt maken.

Tot zover het gratis deel. Wilt u uitgebreide informatie van alle wijnproducenten in een regio dan kost dat € 7,99. Alleen de informatie van een of meerdere regio’s kan ook, daarvoor rekent de uitgever € 0,79 tot €1,59.
Na het aanschaffen van de extra opties krijgt u het adres, e-mail, telefoonnummer en website van de producent. Verder vertelt de app dan of u rechtstreeks van het huis wijn kan kopen, geeft het alle wijnen van het huis weer en leest u alle achtergrondinformatie van de producent. Zoals vermeld, in het Italiaans.
Tot slot kunnen er aantekeningen worden gemaakt van een proeverij en maakt u makkelijk een favorietenlijstje.Download de app via deze link.
De uitgever heeft nog meer leuke apps in de aanbieding. Bijvoorbeeld met recepten en restaurants. Bekijk de speciale pagina met apps..

Michelingids Italië app
Echte fijnproevers kunnen eigenlijk ook niet zonder de Michelingids Italie. In gedrukte vorm te krijgen bij de Italiaanse boekwinkel maar ook vaak bij (de wat grotere) wegrestaurants. De bijbehorende app is niet alleen praktisch vanwege de vele extra mogelijkheden, de indien gewenst, taal in het Engels en natuurlijk is de prijs van € 7,99 beter dan de gedrukte variant.
Download de app via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button