FilmKunst, film, muziekMuziekNieuws

Goud voor de film Marina over Rocco Granata

De Belgische speelfilm over het leven van Rocco Granata, de vertolker van de wereldhit Marina, is een doorslaand succes in de bioscopen. Stond de teller in ons bericht over de film in onze gedrukte krant nog op 100.000; inmiddels kochten 300.000 Belgen een kaartje!

Het verhaal gaat over Rocco, die opgroeit in een bergdorpje in Calabrië. Zoals zoveel Italianen in de periode na de 2e wereldoorlog besluit ook Rocco’s vader te kiezen voor een betere toekomst. Ze verhuizen naar België waar hij werkt in de kolenmijnen. De jonge Rocco, in de film gespeeld door Matteo Simoni, kan maar moeilijk wennen. Hij zoekt een uitweg in de muziek én in de liefde. Hij volgt zijn hart om een eigen droom te realiseren.

Als 18-jarige componeerde hij zijn eerste liedje waarvoor geen enkele platenmaatschappij interesse had. Hij bracht het uit in eigen beheer,en omdat er ook iets op de B-zijde van het 45 toerenplaatje moest, verzon hij snel Marina. Miljoenen platen verder is deze ‘evergreen’ een van de meest gecoverde platen ooit.

De inmiddels 75-jarige Granata treedt nog steeds op. 6 februari 2014 gaat de film ook in Nederland draaien!

Top2000

Het nummer Marina stond jarenlang in Top2000 maar kreeg in de afgelopen edities helaas niet genoeg stemmen. Bekijk welke Italiaanse hits het wel haalden in de populaire kerstlijst.

Goud voor de film Marina over Rocco Granata

Goud voor de film Marina over Rocco Granata

Een reactie

  1. welk merk is de Amerikaanse wagen in de film Marina?
    Ik ben er over aan het steggelen met mijn vrouw hier in Thailand, want volgens mij heb ik zo’n auto gehad Dodge?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button