FilmKunst & CultuurKunst, film, muziekMuziekNieuws

Golden Globe nominatie voor Loren en Pausini

De Netflix-film La Vita Davanti a Sé (The Life Ahead) met Sophia Loren in de hoofdrol, is genomineerd voor een Golden Globe. Laura Pausini vertolkt een van de songs in de film en ontving daarvoor ook een Goldon Globe nominatie. Het liedje Io Sì (Seen) is te horen aan het einde van de filmserie. 28 februari wordt bekend of de film en de song de grote prijs winnen.

Was Sophia Loren tien jaar geleden, na La Mia Casa è Piena di Specchi, niet gestopt met acteren? Klopt. Met haar 86 lentes een heel begrijpelijke keuze. Ware het niet dat haar zoon, regisseur Edoardo Ponti, haar overhaalde voor een indrukwekkende slotact. La Loren schitterde in de Netflix-film La Vita Davanti a Sé (The Life Ahead). En hoe! Ze is nagenoeg in alle scenes van de film te zien.

Het verhaal draait rond de gepensioneerde prostituee Madame Rosa, die de Holocaust overleefde, en de jonge wees Momo, die een nieuwe thuis vindt in haar kleine appartementje. De oorspronkelijke roman van Emile Ajar is hier en daar losgelaten. Zo is de bewerking van Ponti verplaatst naar de hedendaagse havenstad Bari en Momo is in dit geval een zoon van Senegalese immigranten. Bewonderenswaardig wat de pensioengerechtigde Loren laat zien. Ze heeft (na 98 films!) aan energie en overtuigingskracht niets ingeboet. Op naar het jubileum…

Laura Pausini

De ontroerende film eindigt met een overweldigend mooie song, Io Sì, gezongen door Laura Pausini. Het liedje werd speciaal voor deze film gecomponeerd door de Amerikaanse songwriter Diane Warren. Laura Pausini en haar tekstschrijver Niccolò Agliardi maakten er een fraaie Italiaanse versie van. Het is een erg mooi nummer dat perfect aansluit bij de beelden. Sommigen fluisteren al over een Oscarnominatie.

Meezingen? Hier de tekst van Io si’

IO SI’ 

Quando tu finisci le parole
Sto qui
Sto qui
Forse a te ne servono due sole
Sto qui
Sto qui 

Quando impari a sopravvivere
E accetti l’impossibile
Nessuno ci crede, io sì 

Non lo so io
Che destino è il tuo
Ma se vuoi, se mi vuoi
Sono qui
Nessuno ti sente, ma io sì 

Quando tu non sai più dove andare
Sto qui
Sto qui
Scappi via o alzi le barriere
Sto qui
Sto qui 

Quando essere invisibile
È peggio che non vivere
Nessuno ti vede
Io sì 

Non lo so io
Che destino è il tuo
Ma se vuoi, se mi vuoi
Sono qui
Nessuno ti vede, ma io sì 

Chi si ama lo sa
Serve incanto e realtà
A volte basta quello che c’è
La vita davanti a sé 

Non lo so io
Che destino è il tuo
Ma se vuoi, se mi vuoi
Sono qui
Nessuno ti vede, io sì
Nessuno ci crede, ma io sì

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button