algemeenNieuws

Goedkoop mobiel internet in Italië

Tegenwoordig zijn we zo gewend aan internet op de mobiele telefoon dat we het ook graag in Italië op vakantie willen hebben. De tarieven van het zogenaamde roaming, internetten op een buitenlands netwerk, waren alleen schrikbarend hoog waardoor veel mensen wit wegtrokken toen ze bij thuiskomst de telefoonrekening zagen.

Sinds 1 juli 2012 zijn er onder invloed van Nelie Kroes nieuwe regels om de consument te beschermen en krijg je een sms als je de limiet van € 59,- internetkosten hebt bereikt. Ga je er overheen dan wordt je afgesloten.

Nu zijn de tarieven wel aan het zakken maar Il  Giornale vond het KPN/HI  tarief van € 0,50 per MB nog aan de hoge kant (Vodafone en T-Mobile rekenen soortgelijke bedragen).

Goedkoop mobiel internet in Italië

Daarom sloten we een bundel van € 10,- voor 100 MB af bij KPN die een maand geldig is want de smartphone (in ons geval met Android) is natuurlijk superhandig in Italië. Wifi is weliswaar overal aanwezig maar veel campings en hotels rekenen nog erg veel geld voor het gebruik.

Nog veel goedkoper is het aanschaffen van een Italiaanse prepaid simkaart. Bundel 1 GB (!) voor € 12,50 en een maand geldig bij Novarca, verkrijgbaar via www.internationalsim.eu. Je telefoon moet wel simlockvrij zijn en de aanschaf van de kaart kost € 24,95 maar ook het bellen en sms-en is goedkoper.

Een paar grote voordelen van Internet op de mobiele telefoon in Italië:

Snel de beste restaurants in Italië zoeken via de mobiele site van Trip Advisor
Snel de beste restaurants in Italië zoeken via de mobiele site van Trip Advisor
  • Navigeren met Google naar je vakantieadres en met uitstapjes in de (huur)auto. Via internet ben je verzekerd bent van up-to-date kaarten en in de stad stel je de route voor voetgangers in.
  • Opzoeken goede restaurants. De site van Trip-advisor gebruikten we veel om meteen op zoek te gaan naar het best be-oordeelde restaurant in de stad of, zoals het een rechtschapen Hollander betaamd, die met de beste prijs-kwaliteit verhouding. 
  • Een hotel opzoeken en boeken op je telefoon via bijvoorbeeld de gebruiksvriendelijke mobiele site van www.bookings.com die precies aangeeft waar de beste be-oordeelde hotels tegen de beste prijzen in de buurt zijn. Erg praktisch voor wie op de bonnefooi een rondreis door Italïe maakt.
  • De Zoover site was ons ook vaak van dienst om geen kat in de zak te boeken.
  • Vertalen. We beheersen het Italiaans best goed maar soms kan je net niet op een woord komen en dan is de telefoon met internet een welkome oplossing. Lees ook ons artikel over Italiaans vertalen met een vertaal-app, het woordenboek op de mobiel.
  • Reisgids. Er zijn verschillende apps die je automatisch de mooiste plekjes in de stad tonen met de juiste route via de GPS. Onze collega’s van De Smaak van Italië maakte de erg mooie Smaak van Rome– en Smaak van Florence-app voor op de iPhone  en binnenkort ook voor Android. Meer info.
  • Je vakantie-ervaring delen. De verhalen van een opwindende vakantie kunnen tegenwoordig niet meer wachten tot thuis maar wil je meteen delen. Met internet op je telefoon Twitter en Facebook je gewoon lekker door. 

TIP: Schakel de optie om afbeeldingen te laden uit want dat zijn vaak de MB-vreters. Uiteraard jaag je de MB’s er ook snel doorheen met YouTube-filmpjes of ander ‘streaming media’.Zo’n wonder der techniek bespaart een hoop gezeul in de warmte met woordenboeken, reisgidsen, kaarten en Tom-Tom’s en de informatie is ook nog eens actueel. Wij kunnen niet meer zonder.

3 reacties

  1. Op mijn heerlijke vakantieadres in Italië is helaas geen WiFi en geen satelliet voorhanden, alleen digitale TV (aerial, vgl. Digitenne) met uitsluitend Italiaanse zenders. Toch zou ik graag Nederlandse radio en TV ontvangen, zeker nu de Wereldomroep geen uitzendingen meer verzorgt. Mobiel Internet op de Ipad lijkt dan de goede oplossing maar dus juist wel met ‘streaming media’. Ik vraag me af wat hiervoor een goede en voordelige oplossing is?

  2. Een stickje van de telefoonmaatschapij 3 ! , maar op veel plaatsen in italie buiten de grotere steden is het internet afgrijselijk te noemen. De gemeente waar ik woonde, Forcoli, een gemeente in Toscane met supermarkten banken bars industriezones, is er geen bekabeling in de grond voor aansluiting internet. Men verplicht je dan om zo een stickje te kopen met een downloadlimiet van 100mb dacht ik. Waardeloos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button