Nieuws

Giro d’Italia 2016 begint weer in Nederland. Herinneringen blijven levend

Deze week werd bekend dat de ronde van Italië net als in 2002 en 2010 opnieuw in Nederland van start gaat. De kans is groot dat de start in Den Bosch plaats zal vinden. De gemeente en de organisatie zijn het daar inmiddels over eens geworden, maar het college van de stad moet daar de komende weken nog officieel een besluit over nemen.

Wij denken met enorm veel plezier terug aan 2010 en 2002 toen Italië bijna letterlijk in Nederland lag. “l’Olanda dedica una grande festa agli italiani e non di solo sport”, stond er in de Italiaanse kranten. Honderdduizenden mensen langs het parcours en schitterende beelden met onder meer een roze Domtoren in Utrecht. Beide starts maakte grote indruk en zorgen ook nu nog voor herinneringstochten.

[divider][divider]

Zandbergia

Begin mei vond voor de derde keer vanuit het gehucht Zandberg in Groningen de Giro Ohne Grenzen plaatst. Een fietstocht door Nederland en Duitsland. Doordat deels het parcours van de eerste etappe van de Giro d’Italia 2002, met tussensprint in Zandberg, wordt gevolgd probeert ‘Zandbergia’ de herinnering aan deze doorkomst levend te houden.

Begin mei was er ook zevende Classico Boretti. Een tocht van de bekende leverancier van keukenapparatuur met Italiaans tintje.

Even later was de Classico Giro Utrecht. Een grote wielertocht voor amateurs die geïnspireerd is op de schitterende Giro-etappe over de Utrechtse Heuvelrug in 2010.

Il Giornale dook even in de archieven en vond onderstaande beelden van de doorkomst in Austerlitz op de Utrechtse Heuvelrug. De renners moesten zowaar uit het zadel om deze berg van enkele tientallen meters hoog te bedwingen! Bekijk de video.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button