Kunst, film, muziekMuziekNieuws

Gianna Nannini 28 mei in Amsterdam

De Italiaanse singer-songwriter Gianna Nannini is in Nederland niet zo bekend. In Italië is ze nog wel een grote naam alhoewel het echte succes alweer een tijdje achter ons ligt. Het nummer Sei nell’anima werd een nummer 1-hit in Italië in 2006.
28 mei geeft ze in Paradiso Amsterdam een concert.

In 1979 had ze haar eerste hit met het lied America van het album California. Vijf jaar later werd haar album Puzzle een groot succes in Italië maar ook in West-Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. In 1986 boekte ze een groot succes met het lied Bello e Impossibile. Ook van het album Maschi e Altri werden miljoenen exemplaren verkochten. Nannini zong duetten met Sting, Andrea Bocelli en Bon Jovi.

Gianna Nannini beviel op 54-jarige leeftijd van dochter
Gianna Nannini beviel op 54-jarige leeftijd van een dochter

De laatste nummer 1 hit was dus Sei nell’anima van het  album Grazie uit 2006. Begin dit jaar bracht de nu 56-jarige zangeres haar nieuwe album getiteld Inno uit. Het concert in Paradiso is ter gelegenheid van de Inno Tour 2013.

Opvallend is dat ze in 2010, op 54-jarige leeftijd (!) beviel van een dochter. Aan haar droeg ze het album Io e Te uit 2011 op.

www.giannanannini.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button