HuizenNieuwsRegio'sToscaneVakantie

Gevonden! Het huis van Casa di Beau

Het bevalt Beau van Erven Dorens goed in Italië en groot gelijk heeft hij. Na het succes van Lago di Beau en Isola di Beau heet zijn nieuwe programma Casa di Beau! Deze keer reist de 52-jarige presentator af naar de regio Toscane. Na enig speurwerk hebben het huis van Casa di Beau gevonden waar het programma is opgenomen.

Het programma is dit keer opgenomen in Agriturismo Castello di Cafaggio, gelegen in het dorp Impruneta op een half uurtje rijden van Florence. De term Agriturismo betekent dat dit van oorsprong een boerenbedrijf is maar verwacht hier geen Boer zoekt vrouw-achtige setting. Castello di Cafaggio is luxe van de bovenste plank.

Het huis van Casa di Beau. Foto: Angelo Trani

Zelfvoorzienend kasteel

Het castello (kasteel) dat uit de 12e eeuw stamt, ligt schitterend in heuvels van de beroemde Chianti streek. Het is omgeven door olijfbomen, wijngaarden en eeuwenoude bossen. Het is al eeuwenlang in handen van adellijke families. Sinds het midden van de 18e eeuw is het eigendom van de familie Benci. Giacomo Puccini, een van de grootste Italiaanse componisten, was geregeld te gast en nam dan deel aan de jacht in de bossen van het kasteel.

De bewoners van het kasteel waren vroeger geheel zelfvoorzienend. Er was een boerenbedrijf met landbouwwerktuigen, kippenhokken, stallen en varkensstallen. Verder was er een houtzagerij, een molen oliemolen, wijnkelders en graanschuren, zijdedrogers en een smederij. Interessant is ook de familiekapel die in een van de afleveringen een prominente rol speelt.

Het landgoed produceert nu nog steeds olijfolie en wijn.

De eetzaal. Foto: Angelo Trani
Het huis van Casa di Beau
Foto: Angelo Trani

Er zijn een aantal kamers, appartementen een vrijstaand huisje waar je kan overnachten. Let even op het prachtige interieur van de eetzaal. Neem een duik in het zwembad en ruik de citroen- en amandelbomen in de tuin. Het uitzicht is fabelachtig.

Met de herfstvakantie naar Toscane?

Het huis van Casa di Beau
Het zwembad van Agriturismo Castello di Cafaggio (foto Angelo Trani)

De reviews van dit prachtige onderkomen zijn allemaal lovend. Wij vroegen ons natuurlijk af wat dat dan moet kosten voor een weekje herfstvakantie. Die vraag bleek eenvoudiger gesteld dan dat het antwoord gevonden was. Alle boekingssites gaven eerst niet thuis op de verschillende data die we opvroegen. Toch vonden we een plekje. Drie dagen van eind september tot en met begin oktober kost je een dikke €1.200,- . Voor de herfstvakantie is er geen beschikbaarheid meer. De agriturismo heeft geen prijzen op de website staan maar we weten dus wel dat de spaarpot leeg moet!

De prijzen van de villa’s van de vorige afleveringen van Beau’s programma logen er ook niet om. Voor een weekje vakantie daar moeten sommige mensen een jaar werken.

De landerijen rond het kasteel staan vol met oude olijfbomen. Foto: Angelo Trani

Logeren in de plaats waar Casa di Beau is opgenomen

Het prachtige kasteel waar de opnames plaatsvonden ligt dus in Impruneta. Een schattig Toscaans stadje met een kleine 15.000 inwoners dat vooral bekend staat om de Terracotta. La città del cotto wordt het ook wel genoemd. Boek in oktober eens een mooi tripje naar deze stad want dan is de temperatuur nog aangenaam. 1 oktober moet je dan zeker het oogstfestival Festa dell’Uva bezoeken dat al bijna 100 jaar wordt gehouden. Er is van alles te doen, ook de dagen daarvoor al.

Booking.com

Lees meer over de gasten van Casa di Beau

Foto: RTL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button