Italië en maatschappijNieuwsStile Italiano

Gemelli Rome op 1 beste ziekenhuizen Italië

Het opperwezen moge het verhoedden maar als je per ongeluk toch in een Italiaans ziekenhuis belandt kan je maar beter in de Policlinico Gemelli in Rome liggen. Dat is volgens Amerikaans onderzoek het beste ziekenhuis van Italië en staat op plek 38 in de wereld.

De hoge score is niet nieuw voor het Gemelli in Rome. Al voor het derde achtereenvolgende jaar voert het de ranglijst aan voor wat betreft Italië. Internationaal schatten de Amerikanen het UMC in Amsterdam een fractie hoger in. Dit ziekenhuis is het hoogst genoteerde Nederlandse ziekenhuis op de lijst op positie 36.

Kom je in het Niguarda in Milaan te liggen dan hoef je je ook geen zorgen te maken. Die staat op plek 60. Het S. Raffaele in Milaan is ook goed (64) net als het S. Orsola in Bologna (65) en het Humanitas in Milaan (89).

Paus

Het Gemelli heeft in ieder geval een bijzondere klant aan paus Franciscus. Hij liet er een paar jaar geleden een darmoperatie uitvoeren. Er is zelfs een afgesloten afdeling voor pausen op de 10e verdieping. Johannes Paulus II kwam er terecht toen hij in 1981 werd neergeschoten.

Het onderzoek keek naar 2.300 ziekenhuizen in 28 landen. Daarbij keek men naar een groot aantal variabelen die een indicatie geven voor de kwaliteit van de medische instelling. Het Mayo Clinic-Rochester in de VS staat op nummer 1, gevolgd door twee anderen ziekenhuizen in het land.

De ervaring van Isaac

Isaac van Aggelen woont al lang in Rome en moest op een zeker moment naar het ziekenhuis met zijn vrouw. Dat duurde even, lees zijn verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button