algemeenItaliaanse samenlevingNieuws

Geen coronatest meer voor Italië

Goed nieuws uit Italië. Gevaccineerde toeristen hoeven geen negatieve coronatest meer op zak te hebben voordat ze naar Italië reizen.

De Green Pass, zoals ze het coronabewijs in Italië noemen is voldoende. Daarmee moet je aantonen dat je gevaccineerd, genezen of negatief getest bent, is voldoende. Dit geldt vanaf zes jaar. Wel is in de basis de geldigheidsduur van de Green Pass is verkort tot 6 maanden geldig na de laatste vaccinatie. Na deze 6 maanden is een booster (of extra herstelbewijs) noodzakelijk.  

Onbeperkt geldig

Heb een derde vaccinatie (booster) gehad of twee vaccinaties met een herstelbewijs dan is je QR-code op de Green Pass onbeperkt geldig maar de Italiaanse regering deze week bekend.

Versoepelingen per 11 februari

Vanaf 11 februari zijn er meer versoepelingen. Dan mag het mondkapje buiten af (dat was echt vervelend in de zomer) en mogen de clubs en discotheken weer open. Wintersporters kunnen dan weer aan de après-ski! We kom je voorlopig alleen nog binnen bij de horeca op basis van de 2G-regel. Genezen of gevaccineerd dus en ook tijdens het dansen moet een mondkapje op. Als je zit of loopt mag die af. Voorlopig mag maar de helft van bezoekers een dansgelegenheid in.

Tot slot werkt de overheid voor het toeristenseizoen voor de doelgroep tieners aan speciale regelingen omdat een groot deel van deze 12- tot 18-jarigen nog geen booster hebben kunnen krijgen.

Niet gevaccineerd of niet genezen

Voor mensen die geen enkele vaccinatie hebben gehad en ook niet een genezen verklaring hebben, is een bezoek aan Italië nog wel mogelijk, alleen zijn de mogelijkheden in het land erg beperkt. Voor restaurants, musea en pretparken geldt bijvoorbeeld een 2G-beleid. Niet-essentiële winkels of de kapper zijn wel toegankelijk maar wel met een negatieve test. Alleen essentiële-winkels zijn vrij toegankelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button