DelicatessenwinkelsSmakenZaken

Gastronomia Italiana Heesch. Authentieker ga je het niet vinden

Bij Italië denk je aan Passie. Gaetano en Yulita Mercurio worden gedreven door Italiaanse passie in hun winkel met de lekkerste Italiaanse delicatessen en ze maken ze veelal zelf met de hand. Veel werk? Ja, maar dan is het wel het lekkerst!

Maar het allerbelangrijkste is dat het authentiek Italiaans is, zonder concessies. Dat is soms lastig want ricotta van schapenkaas voor de echte Cannoli uit Sicilië is erg moeilijk in Nederland te krijgen. Kosten noch moeite worden gespaard om als enige in Nederland deze handgemaakte Cannoli te kunnen verkopen. De (Italiaanse)klanten komen soms uit Duitsland of België naar de winkel in Heesch om al het lekkers te proeven.

De handgemaakte Cannoli met Siciliaanse schapenricotta
De handgemaakte Cannoli met Siciliaanse schapenricotta

Niet alleen voor de Cannoli trouwens, ook voor de Pizza’s die Gaetano bij de topbakkers in Napels met harde hand leerde maken. Als ze op 60% worden gebakken kan je ze thuis heerlijk afbakken, hoe ver je ook nog moet rijden.

Bekend staat ook de Ionia Caffè uit geboortestreek van Gaetano, Catania op Sicilië. Daar vlakbij ligt ook de hoofdstad van topkwaliteit Italiaans keramiekCalta Girone. Dit schitterende aardewerk is binnenkort ook in Heesch te koop.

Authentiek Italiaans en handgemaakt is ook de pasta en de pesto. Gaetano en Yulita werken keihard om de ultieme smaakbeleving aan klanten mee te geven. Bij Michelin zegt men bij 3 sterren: ‘de moeite van de reis waard’ en dat geldt dubbel en dwars voor Gastronomia Italiana. Op naar Heesch!

Gaetano en Yulita Mercurio van Gastronomia Italiana
Gaetano en Yulita Mercurio van Gastronomia Italiana

Gastronomia Italiana, authentieke en handgemaakte Italiaanse delicatessen.
De hoogtepunten op een rij
Italiaanse wijn
Ionia Caffè
Verse pizza, pasta en pesto
Diverse producten van Divella
Italiaanse ijs
Binnenkort: Keramiek uit Calta Girone
Uniek in Nederland: Handgemaakte Cannoli
met Siciliaanse schapenricotta.

Gastronomia Italiana. Adres:

‘t Dorp 70, MC Heesch
Tel: 0412-474000
info@g-italiana.nl
www. g-italiana.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button