FlorenceNieuwsRegio'sStedenToscaneVakantie

Gang boven Ponte Vecchio Florence mei 2024 weer open

De zogenaamde Corridoio Vasariano (Vasaripassage) in Florence gaat na een lange renovatie in mei 2024 weer open voor het publiek. De gang boven de Ponte Vecchio werd in november 2016 om veiligheidsredenen gesloten.

Wie wel eens in Florence is geweest, heeft natuurlijk het Uffizi en de Ponte Vecchio gezien. Vanuit het voormalige paleis Palazzo Vecchio loopt een speciale gang van in totaal 1 kilometer lang. De passage is bovenop de brug gebouwd en voert naar de andere kant van de rivier, naar het Palazzo Pitti. Het bouwwerk werd in 1565 gebouwd door de familie de Medici die de gang gebruikten om privé tussen hun paleizen te kunnen pendelen. De ontwerper was de Italiaanse renaissanceschilder en architect Giorgio Vasari.

Vanuit de ‘VIP-passage’ heeft de bezoeker een uniek uitzicht over de stad en dus besloot de directeur van het Uffizi in 2016 al dat iedereen er van zou mogen genieten. Daarvoor was het alleen met speciale rondleidingen mogelijk om door de gang te lopen. In augustus 2016 sloot de passage echter helemaal omdat hij niet brandveilig was. Nu zijn er nooduitgangen en videobewakingscamera’s aangebracht net als betere verlichting en airconditioning.

De Vasaripassage kwam afgelopen zomer in het nieuws nadat vandalen het monument hadden beklad met graffiti.

Gang boven Ponte Vecchio Florence mei 2024 weer open
De passage van binnen

Gang boven Ponte Vecchio Florence mei 2024 weer open

De adel liep hoog en droog door een privéstraatje, ver van het gewone volk.

Gang boven Ponte Vecchio Florence mei 2024 weer open

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button