Kunst, film, muziekMuziekNieuws

Francesca Michielin vertegenwoordigt Italië op het Eurovisie Songfestival in Stockholm

De band Stadio won het festival van Sanremo dit jaar en mocht daarom Italië vertegenwoordigen op het Europese liedjesfestijn, maar de heren bedankten voor de eer. De nummer twee, Francesca Michielin, pakte de uitnodiging wel met beide handen aan. Zij gaat namens Italië op 14 mei naar Stockholm.
 
Stadio verklaarde dat Eurovisie niet paste in het schema, ze hadden al een tournee staan. Ook vertelde ze dat het anders zou zijn als ze aan het begin van hun carrière hadden gestaan. De band werd al in de jaren zeventig van de vorige eeuw opgericht.
De bijna 21-jarige Francesca Michielin liet weten dat het Eurovisie Songfestival altijd haar grote droom was geweest.
Haar liedje Nessun grado di separazione eindigde dus op de tweede plaats maar ver achter het nummer van Stadio dat bijna de helft van alle stemmen kreeg. Het is daarom ook nog niet 100% duidelijk of ze deze uitvoering ten gehore gaat brengen in Zweden of wellicht een compleet nieuw lied. Aanstaande vrijdag brengt ze haar nieuwe album di20are uit, haar derde al.

X Factor

Francesca tijdens haar optreden op het Sanremo festival dit jaar
Francesca tijdens haar optreden op het Sanremo festival dit jaar

Francesca Michielin werd op 25 februari 1995 geboren in Bassano del Grappa. Haar ster steeg doordat ze de vijfde editie van de Italiaanse X Factor won. Haar eerste single Distratto was meteen een grote hit. Haar debuutalbum werd in het najaar van 2012 gelanceerd met de titel Riflessi di me.
De samenwerking met de Italiaanse rapper Fedez was ook een succes. Ze zong mee op twee van zijn platen. Vorig jaar behaalde ze haar tweede top-tien in Italië met het nummer L’amore esiste van het album di20.

Francesca hoeft in Zweden geen voorronde te doen, dat hoeft Italië nooit volgens de contracten met de organisatie. Daarom komt ze maar één keer, op 14 mei in actie.

Hier de videoclip van Nessun grado di separazione.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button