Kunst & CultuurKunst, film, muziekNieuws

Fotograaf Mauro Fiorese exposeert in Amsterdam

Op zaterdag 31 maart 2012 opent Galerie Fontana Fortuna in Amsterdam de eerste solo expositie van Mauro Fiorese. Deze internationaal gelauwerde fotograaf uit het Noord-Italiaanse Verona is ook bij de opening aanwezig. Tijdens deze expositie is een exclusieve preview te zien van het project ‘Unidentified Photographic Subjects’ (U.Pho.S.) waar de kunstenaar maar liefst twaalf jaar aan werkte. Een film over het project met de Nederlandse actrice Medina Schuurman (Donna in Rozengeur & Wodka Lime) is ook tijdens de expositie te zien.

De foto’s kenmerken zich door een groot formaat Polaroidstijl. Fiorese’s werk is te zien in veel bijzondere collecties en internationale musea. Zijn stijl wordt ook wel straatfotografie genoemd. Fiorese’s persoonlijke en letterlijke interpretatie van zijn onderwerp zorgt voor een zeer intuïtieve visuele ervaring. Mysterie en magie zijn leidende thema’s in zijn werk, aldus de galerie.

Mauro Fiorese in amsterdam

Al sinds 1996 exposeert hij in musea en galeries, op festivals in de VS, Japan, Canada en Europa. Als prominent Italiaans kunstenaar was zijn werk ook te zien op de 54e International Art Biennale in Venentië. Hij won diverse prijzen en zijn werk wordt wereldwijd geveild.

De expositie opent op 31 maart en duurt tot en met 5 mei 2012.

De site van galerie Fontana Fortuna: www.fontanafortuna.com
De site van  Mauro Fiorese: www.maurofiorese.it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button