Fotogeniek Toscane: 5 hotspots

We kennen allemaal die prachtige foto’s van Toscane. Glooiende landschappen, fantastische steden enz. Maar waar vind je die nu precies? Dat wil ik je graag verklappen. Zie de Top 5 Fotohotspots Toscane. Het leukste is dat je onderweg naar deze hotspots Toscane echt leert kennen. Dus stap in je Karin’s Choice huurauto en ga op weg en je komt met een indrukwekkend fotoalbum thuis.

Karin’s Choice heeft de leukste kleinschalige vakantieplekjes in Italië en rond de Middellandse zee. Onze vakanties zijn altijd inclusief vlucht, huurauto en verblijf. Kijk op www.karinschoice.nl

1. La Foce

De mooiste locatie voor een topfoto met de slingerweg door de kenmerkende heuvels met cipressen. Neem de afslag naar de SP40, de Strada Vecchia Senese vanaf de Strada Provinciale 146. Volg de weg en dit fantastische landschap verschijnt voor je ogen.

2. De torens van San Gimignano

In de middeleeuwen bouwden rijke familie torens om hun macht te tonen. Er ontstond een heuze plaatselijke skyscraper oorlog die deze stad haar merkwaardige uiterlijk geeft dat van mijlenver te zien is. Met stevige benen beklim je de torens voor de mooiste foto’s.

3. Klaprozen velden

Wat is er mooier dan het contrast van groene heuvels, een blauwe lucht en knalrode klaprozen velden? Dit spectaculaire kleurenpallet vind je in de Val d’Orcia. Tot in juni staan de klaprozen in bloei. Neem de SP451 vanaf Buonconvento.

4. Cappella Viteleta

Het meest bekende kapelletje in het Toscaanse lanschap is zeker Cappella Viteleta. Gelegen op een heuvel via een cipressenweggetje bereik deze hotspot op zo’n 2 kilometer van San Quirico d’Orcia op weg naar Pienza. Wel goed kijken want je mist de kapel zo. De weg er naar toe geeft meer foto-opties dus rijd niet te snel.

5. Zonnebloemvelden

Houd je van felle kleuren, dan val je ’s-zomers met je neus in de boter langs de SR2 tussen La Colonna Monteriggioni en Siena. Daar vind je de grootste zonnebloemvelden die voor prachtige plaatjes garant staan.

 

Perfecte verblijfsplaats: Il Selvatellino

Prachtig verbouwde boerderij met appartementen en een heerlijk zwembad in rustige omgeving. Bij Karin’s Choice is een huurauto altijd inclusief. Deze fotohotspots zijn daarmee makkelijk bereilbaar want Il Selvatellino ligt heel centraal.

Reistijden naar de fotohotspots:
1. La Foce: 1,5 uur
2. San Gimignano: 45 minuten
3. Buonconvento: 1 uur
4. Cappella Viteleta: 1,5 uur
5. La Colonna Monteriggioni: 30 minuten

 

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd Required fields are marked *

*