LazioNieuwsRegio'sRomeStedenVakantie

Finish Giro d’Italia na vijf jaar weer in Rome

De laatste etappe Giro d’Italia eindigt in 2023 in Rome. Dat is voor het eerst sinds 2018. Het erbarmelijke wegdek van de Romeinse wegen weerhield de organisatie ervan de koers in de Italiaanse hoofdstad te houden. De afgelopen jaren lag de finish in Milaan.

De slotetappe van de 106e editie van de Giro d’Italia staat 28 mei 2023 op de planning. In totaal hebben de renners er dan 3.485 km opzitten verdeeld over 21 etappes in drie weken. De finishlijn ligt bij het Colosseum.

De stad zou de finish het liefst ook de komende jaren houden lezen we in de Italiaanse pers. Het is pas de vijfde keer dat de race in Rome eindigt. In 1911 was dat voor het eerst.

Vijf jaar geleden zag de organisatie het niet meer zitten. De situatie met de talrijke gaten in het wegdek was te gevaarlijk. De geplande rondjes moesten toen op wandeltempo achter de ‘safetycar’ worden gereden. Inmiddels zijn in veel straten de ‘kinderkopjes’ vervangen door glad asfalt. Daar zijn ook de scooterrijders erg blij mee. Vooral met regen was het een hachelijk avontuur om er overheen te rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button