FilmKunst & CultuurKunst, film, muziekMuziekNieuws

Film, kunst, opera en culinair tijdens Italiaanse avond in Ulft op 23 maart

Vrijdag 23 maart presenteert het Filmhuis van de DRU Cultuurfabriek een avondvullend programma dat geheel in het teken staat van Italië en is opgebouwd aan de hand van vier thema’s: Film, Muziek, Eten en Kunst.
Om 20:00 uur gaat de avond van start met de film Non ti muovere. Vervolgens treedt zangeres Anna Marie Krijgsman op, is er videokunst te zien en valt er te genieten van een wijnproeverij en lekkere hapjes.

Filmposter van Non ti muovere met Penélope Cruz
Filmposter van Non ti muovere uit 2004

Film met Penélope Cruz
Non ti muovere is een aangrijpend drama dat in Italië miljoenen mensen naar de bioscopen deed gaan. De film begint met een regenachtige dag. Een meisje wordt van haar scooter gereden. Per ambulance wordt ze naar het ziekenhuis vervoerd waar haar vader chirurg is. Terwijl ze op de operatietafel vecht voor haar leven, kan haar vader niets anders doen dan wachten. In gedachten gaat hij terug naar de verpauperde buitenwijk van Rome waar hij ooit het Albanese kamermeisje Italia ontmoette. Ondanks de tegenstellingen ontstond er tussen hen een verzengende passie die hem als man voorgoed zou veranderen.

Deze moderne klassieker is gemaakt onder regie van Sergio Castellitto, die zelf ook de hoofdrol voor zijn rekening nam. Zijn tegenspeelster is de beroemde Spaanse actrice Penélope Cruz, die in haar rol als het Albanese kamermeisje ook weer ijzersterk speelt.Videokunst
Na afloop van de film is er in de foyer een selectie van Italiaanse hedendaagse videokunst te zien die doorlopend op schermen wordt vertoond.

Annemarie Krijgsman
Annemarie Krijgsman zingt Italiaanse opera

Opera
Elders in de foyer brengt zangeres Anna Marie Krijgsman delen van Italiaanse opera’s ten gehore, waarbij ze zich laat begeleiden door een pianiste.
Culinair
Bij Italië hoort ook lekker eten: een aantal lekkere hapjes is bij de entreeprijs à € 10,- inbegrepen. Voor de wijnliefhebbers vindt er een proeverij van diverse Italiaanse wijnen plaats dat los van het ticket kan worden gekocht.
Ook Het Schaftlokaal, het grand café van de DRU Cultuurfabriek, gaat op de Italiaanse toer. Voor € 16,50 kan er genoten worden van een complete Italiaanse maaltijd die via het principe van ‘live cooking’ wordt bereid. Tijdig reserveren is aan te raden (0315-820201).

Deze speciale avond wordt mogelijk gemaakt door de steun van het Cultureel Instituut van Italië uit Amsterdam en dankzij de medewerking van de firma Virupa en d’Olde Poort.

Kaarten
Entreekaarten voor de unieke combi van film, muziek, kunst en hapjes zijn voor € 10,- verkrijgbaar aan de receptie van de DRU Cultuurfabriek of te reserveren via de website www.drucultuurfabriek.nl of telefoonnummer 0315-714358.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button