algemeenNieuwsVakantie

Files en verkeersdrukte in Zwitserland 2022

Het hangt er een beetje vanaf waar je vandaan komt en waar je vakantieadres in Italië is, maar de snelste route vanuit Nederland is toch meestal door Zwitserland. Net als de andere routes zoals die via Oostenrijk zijn er wel obstakels zoals die vermaledijde Gotthardtunnel.

Dit jaar zal het veel drukker zijn dan de afgelopen twee coronajaren, vooral in de weekenden. De Zwitsers hebben voor 2022 weer een mooi schema gemaakt van de te verwachten drukte. Op deze website plaatsen ze iedere week een actuele prognose.

Meer tips voor je autorit naar en in Italië vind je hier.

Files en verkeersdrukte in Zwitserland 2022

Files en verkeersdrukte in Zwitserland 2022

Toch maar over de Brennerpas?

Samen met de route door Zwitserland is de route via de Brennerpas in Oostenrijk het snel om vanuit Nederland en België naar Italië te rijden. Maar in de zomer ben je niet alleen! Kijk daarom even wat voor drukte je op de Brennerpas mag verwachten zomer 2022. Klik hier.

O nee, de Gotthardtunnel!

Het zweet breek veel automobilisten al uit bij het horen van de naam Gotthardtunnel. Berucht is de tunnel om de soms lange files die er voor staan en vanwege de lengte. Maar er zijn alternatieven voor de tunnel. Die duren meestal wel een stuk langer dus neem een uurtje file soms maar gewoon op de koop toe.

Flitsers!

Zwitsers zijn flitsers! Te hard rijden mag niet vinden ze. Let daarom goed op je snelheid want vooral rond Basel staan veel camera’s. De snelheidslimiet wisselt vrij snel waardoor je extra alert moet zijn. Naar mate Italië in zicht komt is de kans wat kleiner dat je te snel wordt gekiekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button