Nieuws

Fiets mee op 18 mei met de Classico Giro Utrecht

Terwijl de profs in het zonnige Italië tijdens de Giro d’Italia (9 mei t/m 1 juni) strijden om de roze trui, wordt in Utrecht en omstreken de jubileumeditie van de Classico Giro Utrecht verreden. Er wordt door tientallen vrijwilligers hard gewerkt om fietsliefhebbers op zondag 18 mei weer een onvergetelijke dag te bezorgen. Het Universitair Medisch Centrum is voor het derde jaar op rij hoofdsponsor. Deelnemers fietsen voor een goed doel gekoppeld aan de Stichting Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis.

 

Altijd al als een echte prof over de openbare weg willen koersen?

classico giro4Dat kan met de 115 km non-stop pelotonstocht. Onder begeleiding van politie worden de wegen afgezet om het lint aan renners doorgang te verlenen. De vernieuwde route gaat dit keer richting de Gelderse Vallei met de 52 meter hoge Grebbenberg als passeerpunt. Via de Utrechtse Heuvelrug keert de sliert wielrenners terug naar Utrecht. Deelnemers ontvangen bij inschrijving een speciaal ontworpen Classico wielershirt.

 

classico giroEigen tempo bepalen en toch alle voordelen meepikken van de Classico Giro Utrecht?

Fiets dan één van de vrije toertochten. Voorzien van een gevulde bidon, een krentenbol en banaan kunt u optimaal genieten van de schitterende omgeving. De 35 km ‘RTV Utrecht route’ gaat via De Bilt en Bosch en Duin naar Soesterberg. De route gaat daarna naar Austerlitz. Via rustige fietspaden loopt de route via Zeist en Bunnik terug naar de eindstreep. De 75 km vrije toertocht maakt nog een extra lus richting Amersfoort.

Direct inschrijven of meer weten? Kijk op de website: www.classicogiroutrecht.nl


classico giro3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button