Italiaanse auto'sNieuwsstileStile Italiano

Er is weer een Fiat ijskast

Terwijl je al kon lezen dat de Fiat’s 500 nog steeds als warme broodjes gaan, ontvingen we ook een ander en heel bijzonder bericht over de Italiaanse klassieker. SMEG heeft namelijk een Fiat 500 koelkast gemaakt! En dan bedoelen we niet een speciale uitvoering met extra krachtige airco, maar een echte koelkast waarin je Prosecco en Parmigiano lekker op temperatuur blijft.

De SMEG 500 koelkast werd door SMEG en Fiat ontwikkeld samen met het bedrijf Italia Independent van Lapo Elkann. Dat is de kleinzoon van wijlen Giovanni Agnelli, jarenlang de grote Fiatbaas zoals je weet.

De SMEG 500 is een echt designsymbool van ‘Made in Italy’  Het apparaat is 83 cm hoog, 125 cm breed en is 80 cm diep, heeft een A-Label en is hij leverbaar in wit, groen of rood. De SMEG 500 is te bekijken en te bestellen op www.fiat500design.com

Smeg 500 koelkast

Fiat koelkasten

Fiat en Smeg werkten al eerder samen, namelijk in de jaren ’50. Dat decennium werd ook de Fiat 500 voorgesteld, op 4 juli 1957. Deze periode wordt ook wel het tijdperk van massamotorisering genoemd. Ook het witgoed in huishoudens maakte destijds een ware opmars. Dankzij deze samenwerking produceerde Fiat in die tijd ook koelkasten samen met SMEG.

Het logo dat in de jaren 50 en 60 op de koelkasten van Fiat stond

Fabrikant SMEG is niet vies van een stuntje. Twee jaar terug lieten ze een kunstenaar op de Dam in Amsterdam een aantal koelkasten beschilderen, echte collectorenitems.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button