Alto Adige (Trentino - Zuid Tirol)Nieuws

Feyenoord door Italiëvirus gegrepen

Voetbalclub Feyenoord gaat prat op haar imago van opgestroopte mouwen, geen poespas,  ‘doe maar gewoon’ is het credo. Toch kunnen ze in Rotterdam Zuid tegenwoordig ook genieten van het goede leven, Italiaans bij voorkeur. De Italiaanse spits Graziano Pellè wordt al een jaar op handen gedragen, kledingsponsor Oger stak de spelers vorige week in een stijlvol Italiaans maatpak en nu gaan de Rotterdammers ook nog op trainingskamp naar Noord-Italië.

Feyenoord heeft net als wij het Italiëvirus te pakken. Misschien hadden de clubbestuurders meer succes gehad als het nieuwe stadion in de ‘Italiaanse wijk’ Lombardije gebouwd zou worden…

Trainingskamp Trentino

Komende maandag vertrekken de spelers en technische staf naar Noord-Italië voor een trainingskamp in de regio Trentino. Je kan slechtere plekken bedenken nietwaar? Il Giornale werd vandaag in de Kuip bijgepraat over het programma.

De club strijkt neer in de streek Valsugana Lagorai en verblijft in een fraai hotel in Levico Terme aan het Levicomeer. Trainer Ronald Koeman gaf aan de regio niet te kennen en dat zijn hart eerder in een ander land (Spanje) ligt. Hij keek wel uit om een week te werken met zijn team en de kracht te testen tegen de Italiaanse profclub Hellas Verona (Serie A) . Deze wedstrijd staat woensdag 24 juli op het programma. Het Briamasco stadion in Trento zou wel eens vol kunnen zitten want met Feyenoord reizen vaak veel fans mee. Dan zijn er nog de Nederlanders die in de buurt op vakantie zijn en ook de Italiaanse supporters van Verona wonen vlakbij.

Feyenoord verblijft in het Grand Hotel Imperial
Feyenoord verblijft in het Grand Hotel Imperial

Trentino is gewend aan Nederlanders. Na de Duitsers is het de grootste groep buitenlandse toeristen. De streek heeft dan ook veel te bieden. Mooie meren en imposante Dolomieten bijvoorbeeld. Maar de regio laat zich ook graag van haar sportieve kant zien. Net als Feyenoord sloegen topclubs als Bayern München en Inter Milaan er hun kampen deze zomer op en 27 juli vindt zelfs de start van de wielerronde van Polen plaats! Feyenoord kan die helaas niet meemaken want 26 juli vertrekken ze weer en het drukke programma liet ook geen ruimte voor toeristische uitstapjes.

Feyenoord en Italië

Italië, en dan met name Milaan, speelde al een belangrijke rol in de clubgeschiedenis. In 1970 werd het grootste succes geboekt toen Feyenoord in Milaan tegen Celtic de Europa Cup 1 won. Voor menig voetballiefhebber staan de wedstrijden in de halve finale van de UEFA Cup tegen Inter Milaan ook in het geheugen gegrift. Feyenoord won in Milaan en uiteindelijk ook de cup na de finale in eigen huis.

Kledingsponsor Oger stak de spelers vorige week in Italiaanse maatkostuums
Kledingsponsor Oger stak de spelers vorige week in Italiaanse maatkostuums

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button