Italiaanse auto'sNieuwsstileStile Italiano

Ferrari’s uitverkocht

De duurste sportwagens zijn niet aan te slepen. Wil je bijvoorbeeld nog snel een nieuwe Ferrari vergeet het dan maar. Bijna alles is uitverkocht, ook voor volgend jaar. Kom in 2024 nog maar eens terug.

De Italiaanse fabrikant maakte het nieuws bekend tijdens de presentatie van de cijfers over het eerste kwartaal. De auto’s zijn niet aan te slepen en de winst verbrak records. Ferrari maakte vorig jaar de meeste winst per auto van alle merken tezamen. 94.500 euro werd er verdient op iedere wagen die werd verkocht. Dat is een marge van 25,5 procent. In 2020 was dat nog 21,4 en vier jaar geleden verdiende
Ferrari nog ‘slechts’ 69.000 euro per verkochte auto.

Ook Lamborghini’s als warme broodjes

Niet alleen de Ferrari’s gaan in galop de showroom uit, ook de stier van Lamborghini is niet te houden. Twintig jaar geleden verkocht Lamborghini amper driehonderd auto’s, vorig jaar waren dat er meer dan 8.000! Het hoogste aantal ooit voor het merk uit Sant’Agata Bolognese. Vooral de 4-deurs Urus gaat als warme broodjes. De SUV is goed voor meer dan de helft van alle verkochte modellen.

De wagens moeten het in de toekomst vooral van hun looks en rijcomfort hebben want het imponerende motorgeluid is dan verdwenen. Over een jaar of vijf komt de eerste elektrische Lamborghini op de markt.

Het succes van de Urus bleef bij de buren uiteraard niet onopgemerkt. Ferrari presenteert dit jaar de allereerste SUV, de Purosangue, zie foto boven dit verhaal.  Als je geluk hebt kan hij eind 2024 voor je deur staan, maar reken op het jaar daarna…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button