Italiaanse auto'sNieuwsStile Italiano

Facelift Alfa Giulia en Stelvio

De Alfa Romeo Giulia en Stelvio zijn even bij de plastisch chirurg geweest voor een kleine facelift. Een paar aanpassingen betrof het slechts want met het geweldige design van beide modellen was weinig mis.

Even een kleine correctie kregen de twee Alfa’s om ze wat meer in lijn te brengen met de nieuwe Tonale die dit jaar op de markt kwam. Het zijn vooral de nieuwe koplampen en grille die meteen in het oog springen. Dat zijn nu, en we citeren het persbericht: “Verfijnde Full LED Adaptive Matrix koplampen en een eigentijdse herinterpretatie van de kenmerkende Trilobo-grille”.  

Ben je een echte kenner dan weet je dat de koplampen eerder te zien waren op de Alfa Romeo SZ Zagato en de conceptauto Alfa Romeo Proteo. De lampen zijn vooral erg slim. Het dimlicht wordt continu aan de snelheid en omstandigheden aangepast en ze zien bij slecht zicht ook voor- en tegenliggers die vervolgens niet meer worden verblind.

Nieuw is verder het foefje dat we al eerder in de Tonale zagen, de NFT-technologie. Daarmee wordt alle informatie over je auto gecodeerd vastgelegd. Dat is met name handig en goed voor de restwaarde als je de auto wilt verkopen.

Binnenin is er een nieuw, volledig digitaal instrumentenpaneel achter het stuur en de allerlaatste correctie is aan de bips. De achterlichten van de Stelvio zijn voortaan van transparant glas, die van de Giulia van rookglas met glanzend zwarte afwerking.

De nieuwe Giulia en Stelvio staan vanaf het eerste kwartaal van 2023 in de showroom van de Nederlandse Alfa Romeo-dealers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button