Kunst, film, muziekNieuws

Expositie levensgrote groenten en fruit aan het Iseomeer

Levensgrote pepers, tomaten en citroenen. 100 belangrijke werken van de Italiaanse kunstenaar Giuseppe Carta zijn tot 5 september te zien in het plaatsje Iseo, naamgever van het gelijknamige meer.

Het is een spectaculair gezicht, de groenten tot in detail nagebootst, hyperrealistisch. De ‘Ontkieming van de aarde’ noemt de internationaal bekende kunstenaar het. Een ode aan de natuur en het leven die staat voor de wedergeboorte na een zware periode. De aarde geeft altijd weer opnieuw vrucht, voedsel en leven, ook na tegenspoed.

Langs het meer kan je op straat 70 sculpturen bewonderen. De granaatappels, paprika’s, citroenen, aardbeien, tomaten, olijven en gigantische druiventrossen zien er smakelijk uit. Ze zijn onder andere gemaakt van brons, aluminium en hars. In het Arsenale Paleis zijn nog 30 fascinerende stillevens te zien van Giuseppe Carta.

De kunstenaar verklaarde dat hij op een magische plek was beland en was vol lof over de schoonheid en charme van het meer. “Ik ben trots dat ik de kiemkracht in Iseo kan exposeren”, aldus de 71-jarige Sardijn.

De rondreizende expositie is buiten én binnen gratis toegankelijk. Je treft de kunst aan op de boulevard langs het meer, in de haven, in het lido dei Platani, de Casa Panella, het kasteel en in het Arsenale paleis. Dat is open op donderdag en vrijdag van 15 tot 18 uur. In het weekend van 10.30 tot 12.30 uur en van 15 tot 18 uur.

In onze gedrukte krant van september lees je een mooi verhaal over het Iseomeer.

Meer over de kunstenaar via www.giuseppecarta.net.

Giuseppe Carta aan het werk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button