Italiaanse kaasmakers leveren jaarlijks 100 miljoen kilo Mascarpone-kaas af. In 2019 steeg de export gemiddeld met 6,5% en zelfs met meer dan 20% naar landen als Duitsland, Frankrijk en Engeland. Een record. De oorzaak: tiramisu!
Ook in Italië zelf werden recordverkopen genoteerd in de eerste lockdown van 2020. Thuisbakkers willen het meest beroemde Italiaanse dessert zelf maken met mascarpone als belangrijkste ingrediënt.
Net als pizza en spaghetti is tiramisu een wereldwijd toverwoord (in het Italiaans: tiramisù met een accent op de u). De naam is in de woordenboeken van 23 talen opgenomen. Een wist je dat het sinds een paar jaar op 21 maart de internationale TiramisuDay is? Het toetje is ongekend populair. Lees daarom snel het authentieke recept.
Mascarpone wordt gemaakt van lichte room die door de toevoeging van wijnsteenzuur een dik, rijk, romig en smeerbaar product wordt. Verrijk ook eens je risotto met mascarpone, heerlijk!