algemeenItaliaanse kado's voor de feestdagenItaliaanse kado's voor MoederdagItaliaanse kerstkado'sZaken

Exclusieve parfums zijn ‘A girls best lover’

Als diamonds ‘a girls best friend’ zijn, dan is een exclusief parfum op zijn minst de beste ‘lover’.
Hoe je een vrouw moet verleiden hoef je de Italiaanse mannen niet uit te leggen en ook de Italiaanse dames weten zich altijd stijlvol te presenteren. Daarom kun je het maken van bijzondere parfums wel aan ze overlaten. Aan Sergio Momo bijvoorbeeld, oprichter van het Turijnse parfumhuis Xerjoff.

Sergio is een creatief man. Als bedenker van nieuwe concepten werkte hij voor andere vloeibare lekkernijen als Cinzano maar ook voor Ferrari. De liefde voor parfums broeide van binnen en daarom begon hij acht jaar geleden zijn eigen ‘huis’ in Turijn. Daarvoor woonde

Sergio Momo

hij enige tijd in London en daar noemde ze Sergio al snel Joff. Met het stijgen van zijn status in de vriendengroep werd er nog Sir aan toegevoegd. Sir Joff werd Xerjoff. Geen Rus dus maar een echte Italiaan die met lavendel, jasmijn, lotusbloem, en rozenblaadjes kostbare parfumgeuren maakt. De rijke Rus kan het merk wel bekoren en ook in de oliestaten gaan de parfumflessen als warme broodjes. Parfums van vijfhonderd euro zijn geen uitzondering. De grondstoffen zijn dan ook zeer kostbaar. Lavendel wordt s’ ochtends vroeg met de hand geplukt, de oliën worden rechtstreeks uit bijzondere bloemen gehaald en gevoelige dameshanden poetsen de flacons liefdevol met de hand op. U begrijpt dat u van de Xerjoff parfums geen liters nodig hebt om langdurig een aangename geur te verspreiden.

Wist u trouwens dat vroeger de olie uit de bloemen werd onttrokken door ze op met vet ingesmeerde glazen platen te leggen? Het vet neemt de geur en olie op. Inmiddels zijn er moderne technieken en worden de meeste goedkopere parfums van synthetische grondstoffen gemaakt.

Onlangs was Sergio in Nederland, op uitnodiging van Aafke’s exclusieve Italiaanse parfums, de Nederlandse importeur. In een chique Haagse setting presenteerde hij de nieuwe lijn Casa Morati.

Casamoratti Lira

Het Italiaanse parfumhuis “Fabbrica di Profumi C. Casamorati” was rond 1888 gevestigd in Bologna en was gespecialiseerd in de exquise geuren en verfijnde zepen. Casamorati ontving talrijke onderscheidingen en kostbare beloningen van grote nationale en internationale tentoonstellingen. Sergio herstelde de naam in ere en ontwikkelde op basis van de originele receptuur zes zeer verfijnde eaux de parfums. De namen klinken al even sierlijk als de ingrediënten. Fiore d’Ulivo, Bouquet Ideale en Lira voor haar en Mefisto, Regio en Fiero voor hem.

Casa Morati is verkrijgbaar bij Aafke’s, www.aafkes.nl en bij geselecteerde verkooppunten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button