Kunst & CultuurKunst, film, muziekNieuwsVakantie

Exclusieve kunst- en cultuurreizen op maat naar Italië

Echt bijzondere en exclusieve kunst- en cultuurreizen naar Italië boek je bij ELESTA TRAVEL uit Milaan. Onze Italiaanse experts ontwerpen speciale reizen op maat voor iedereen die op zoek wil naar verborgen, onontdekte schatten buiten de gebaande paden. Beleef de schoonheid van Italië via de prachtige landschappen en het grootse verleden!

Wij doen op basis van je persoonlijke wensen of die van de groep een inspirerend voorstel dat we naar wens aanpassen. We zijn namelijk gespecialiseerd in exclusieve en op maat gemaakte reizen in Italië, georganiseerd en begeleid door Italiaanse experts. Voor de ultieme ervaring wordt de complete reis tot in het kleinste details voorbereid. Aan ieder bezoek, elke lunch en diner, iedere overnachting wordt uitgebreid aandacht besteed net als iedere ‘transfer’ om zo een unieke belevenis te garanderen.

We geven graag een paar inspirerende voorbeelden!

Foto: Shana Forlani

Mozaïeksteden langs de Adriatische Kust

Tijdens deze reis ontdek je hoe mozaïeken meesterwerken worden. De reis start in Milaan, waar prachtige voorbeelden van deze kunst verborgen liggen in twee van de belangrijkste kerken. Daarna reis je naar Ravenna, de hoofdstad van de mozaïekkunst, die met acht monumenten behoort tot het UNESCO-werelderfgoed. Vervolgens gaat de reis langs de Adriatische kust via Venetië, waar het goud van de mozaïeken zich weerspiegelt in de lagune. Tenslotte bewonder je in de regio Friuli Venezia-Giulia de schitterende mozaïeken (uit de 4de – 11e eeuw) in Aquileia, Grado en Triëst.

In het voetspoor van Caravaggio

Een reis in het voetspoor van een van de beroemdste Italiaanse kunstenaars ter wereld: Michelangelo Merisi uit Caravaggio. In Milaan ontdek je zijn meesterwerken in de kunstgalerijen, en tijdens een diner bij kaarslicht en een fotografie-workshop begrijp je hoe belangrijk de weergave van het licht is in Caravaggio’s werken. Verder bezoek je de kunstgalerij in het beeldschone Cremona (Lombardije) en vervolgens reis je naar Bologna, waar Caravaggio’s invloed in de studie van licht en schaduw wordt uitgelegd. In Florence en Rome bewonder je nog meer meesterwerken en leer je over het ontstaan van de barok. De reis eindigt aan de Toscaanse kust waar de schilder overleed.

Foto: Elena Artoni

Kanten en borduren in een villa

In deze achttiende-eeuwse villa met fantastische tuin kan je een week lang de passie voor kant – en borduurwerk beleven, mede dankzij de persoonlijke ontvangst van de gravin, de vrouw des huizes. Terwijl je de cursus kantklossen volgt, vertelt ze over het leven van de aristocratische familie aan het begin van deze eeuw, over haar grootouders die paardreden en goed opgeleide bedienden hadden. Ontdek de wereld van toen tijdens een maaltijd die door echte butler wordt geserveerd. Je waant je een prins of prinses!
De villa ligt binnen het uur van Como en het centrum van Milaan. Ontdek ook de charmante streek Brianza en de groene stad Varese.

Meer informatie op onze website www.elestatravel.com of neem voor informatie in het Nederlands contact op met Barbara den Dubbelden b.dendubbelden@elestatravel.it

Foto: Villa Mapelli Mozzi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button