Nieuws

Evenementen voor liefhebbers van Italiaanse auto’s

Op het Italië Evenement, 11 t/m13 mei in Haarzuilens staan de mooiste Italiaanse wagens op hun paasbest te pronken (zie afbeelding hiernaast). Liefhebbers van Italiaanse auto’s kunnen de komende tijd ook op veel andere plaatsen hun Cuore Sportivo ophalen. Maar liefst vier grote evenementen met Italiaanse auto’s staan in mei en juni op het programma.


spa italia 28 en 29 april belgie

28 en 29 april: SpaItalia
SpaItalia is in de eerste plaats een feest van Italiaanse auto’s. Of u nu eigenaar bent van de nieuwste Ferrari 458 spider of van een Fiat 500 uit 1960, SpaItalia is hét Evenement dat u niet mag missen. Iedereen is er welkom, van de gewone bezoeker tot degene die het asfalt van de F1-piste van Spa Francorchamps wil gebruiken. De activiteiten zullen zoals altijd op voorhand of ter plekke kunnen worden geboekt .

Een Lancia Augusta Berlina uit 1932
Een Lancia Augusta Berlina uit 1932

Hulde aan Lancia!
SpaItalia 2012 brengt speciale hulde aan Lancia, met in het bijzonder de 20-ste verjaardag van de Lancia Hyena, de 40-ste verjaardag van de onvergetelijke Stratos, de 50-ste verjaardag van de Flavia Coupé en de 80-ste verjaardag van de Lancia Augusta!

Meer informatie


5 en 6 mei:  Spettacolo Sportivo Alfa Romeo.
Na drie jaar Zandvoort keert het Spettacolo Sportivo Alfa Romeo terug naar Assen. Het grootse evenement van de SCARB, Stichting Club van Alfa Romeo Bezitters, heeft dit jaar als thema: 50 jaar Giulia.

spettacolo sportivo alfa romeo

In 1962 zag deze sportieve gezinsauto het levenslicht en voor veel Alfisti is het de ultieme klassieker. De organisatie heeft gezorgd voor een uitgelezen collectie pracht-exemplaren, een parade, expositie en een tentoonstelling van miniatuur Giulia’s. Uit Italië komt de Club Lampeggianet Blu met een aantal klassieke auto’s van de Polizia en Carabinieri.

Verder in Assen veel auto’s die je zelden tegenkomt, allemaal zeldzaam en uniek en/of met een sportieve historie. Het zijn Alfa’s waarvoor zelfs het meest verwende Cuore Sportivo sneller gaat kloppen. In de paddock, normaal gesproken verboden gebied, snuift de ware liefhebber de geur van raceolie en verschroeid rubber.

Tot slot wordt er door de clubleden geracet met Alfa’s van alle tijden.

www.spettacolosportivo.eu


Viva Italia Assen Pinksterzondag Pinksteren 2012

27 mei 2012: Viva Italia.  Op Pinksterzondag kan je naar boten kijken in Venetië (lees het verhaal over de Vogalonga) maar als liefhebber van Italiaanse auto’s moet je alweer naar Assen. Dit keer niet voor alleen Alfa’s maar voor alles met een Italiaanse motor.Viva Italia is een autofestival met Italiaans temperament waar ook motorfietsen te zien zijn.

Op de paddocks treft u tal van Italiaanse autoclubs aan, historisch, youngtimer of modern. Er is een Concorso Italiano, waarbij in diverse klasses deelnemers dingen naar de hoogste eer in de vorm van de prestigieuze Tropheo Concorso di Eleganza 2012.

Viva Italia Assen Pinksterzondag Pinksteren 2012 alfa 8c

Op het circuit is het een komen en gaan van race-auto’s, circuitfanaten en “circuittoeristen”. Het baanprogramma biedt voor iedereen wat wils.  Doorgewinterde circuitracers geven bijvoorbeeld enkele demoraces.

Bent u in het bezit van een Italiaanse auto, dan mag u dit evenement helemaal niet missen. Er zijn verschillende mogelijkheden om gratis of tegen korting deel te nemen aan dit evenement. Leden van autoclubs mogen met auto het evenement gratis bezoeken!

Meer informatie


italia a zandvoort 2012

24 juni: Italia a Zandvoort
Het beroemde thema-evenement Italia a Zandvoort tovert op de laatste zondag in juni Circuit Park Zandvoort om tot een waar Italiaans paradijs. Deze meest exotische voertuigen uit het Zuid-Europese land zijn te bewonderen, evenals de vele stands met kleding, sieraden en andere Italiaanse producten.

De organisatie is wederom in handen van Circuit Park Zandvoort in samenwerking met de Ferrari Club Nederland en zal ook dit jaar gepresenteerd worden door Fiat Groep Automobiles Nederland.

Gedurende de gehele dag kunt u samen met de vele duizenden bezoekers genieten van o.a.: muziek, Italiaanse producten, mode, eten, drinken en de pracht en praal uit de Italiaanse auto-industrie.

Meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button