NieuwsToscaneVakantie

Evenementen en festivals in Toscane zomer 2013

Toscane is een van de mooiste regio’s in Italië. Niet voor niets hebben Nederlanders deze regio de laatste twintig jaar ontdekt. In Toscane is genoeg te zien en te beleven. Bijzonder zijn vaak de historische festivals waar de traditionele cultuur hoogtij viert.

Als toerist wordt je vaak gastvrij meegenomen in de festiviteiten en zit je s’avonds gezellig met de bevolking aan de lange tafels op straat te eten. We zetten voor u een aantal bekende festivals op een rij voor de zomer van 2012.

Bekijk ook onze agenda met alle evenementen en festivals 2013 in heel Italië of kijk op de kaart onderaan dit bericht om te bepalen of er een evenement in de buurt van uw bestemming is.

Bekijk hier de agenda van 2014

Juli 2013

Palio van Siena in Toscane2 juli en 16 augustus (vaste dagen)
Siena (Toscane)
Palio
Over de Palio in Siena kunnen we alleen maar zeggen; je moet er een keer geweest zijn. Een groots historisch spektakel met als hoogtepunt een paardenrace die maar kort duurt, de paarden rennen twee rondjes op een groot plein, maar die de diepste emoties van de inwoners oproept. De 17 contrade, de stadswijken, strijden ieder met een eigen paard om de winst. Duizenden toeschouwers vullen het plein, van de over de hele wereld komen bezoekers om het feest te ervaren.
http://www.ilpalio.siena.it/13 tot en met 14 juli en 20 tot en met 21 juli 2013 (tweede en derde weekend juli)
Monteriggioni (Toscane)
Festa Medievale
Middeleeuws festival met traditionele kostuums, muziek, oude ambachten en natuurlijk veel lekker eten in het centrum van Monteriggioni.

8 juli (datum 2012)
Fivizzano (Toscane)
Disfida degli Arceri di Terra e di Corte
Middeleeuws festival met spelen, kostuums en vaandelzwaaiers.

13 juli tot 23 augustus 2013
Torre del Lago(Toscane)
Puccini festival
Een Italiaanse zomerfestival met drie Puccini opera’s in het idyllische Toscaanse landschap vlakbij Pisa en Viareggio. Van half juli tot half augustus wordt er een groot theater gebouwd, dat deels over het wateroppervlak valt. Een schitterend decor voor de opera’s van Puccini; in de zwoele buitenlucht bezorgen de klanken van Puccini’s Madame Butterfly je nog meer kippenvel!

Het Puccini Festival is op initiatief van Giacomo Puccini zelf in het leven geroepen, in 1930. Het eerste theater was echter nog maar een provisorisch geheel, dat door zijn vrienden zelf in elkaar was getimmerd. De eerste opvoering in Puccini’s eigen theater was La Bohème. In 2011 keert deze opera weer terug naar Torre del Lago, net als Madame Butterfly.

Sinds 1930 is het festival enorm gegroeid. Tegenwoordig trekt het ruim 40.000 bezoekers en moet je de kaartjes echt ver van tevoren reserveren. In het theater hebben de grootste operazangers gestaan: Mario del Monaco, Giuseppe Di Stefano, Luciano Pavarotti, Placido Domingo, José Carreras, Andrea Bocelli…

Torre del Lago ligt op een strategisch uitstekende plek voor een boeiende vakantie. Naast Viareggio, vlakbij Pisa en ook Florence is niet ver.

www.puccinifestival.it

Het theater voor het Pucini festival Tore del Lago Toscane
Het theater voor het Pucini festival

19 tot en met 28 juli 2013
Siena (Toscane)
Incontri in Terra di Siena
Festival voor kamermuziek
www.itslafoce.org

25 juli 2013(vaste dag)
Pistoia (Toscane)
La Giostra dell’Orso
Wederom een paardenrace met de stadswijken als basis, dit keer strijden ridders op paarden uit vier wijken tegen elkaar. Het evenement wordt gehouden ter ere van de beschermheilige van de stad, San Jacopo en vormt het hoogtepunt van Luglio Pistoiese
www.giostradellorso.it

Augustus 2013

4 augustus 2013 (1e zondag augustus)
Montisi (Toscane)
La Giostra di Simone
Ridders, middeleeuwen, cultuur, eten, drinken, feest!
www.giostradisimone.it

Balestro del Girifalco Massa Marittima11 augustus 2013 (tweede zondag van augustus)
Massa Marittima (Toscane)
Balestro del Girifalco
Mooie kruisboogwedstrijd die twee keer per jaar plaatsvindt. Ook op de eerste zondag na 20 mei.
www.societaterzierimassetani.it

14 augustus 2013 (vaste dag)
Panzano in Chianti (Toscane)
Festa del Nocciolo
Het hazelnootfestival vind ieder jaar op de avond voor Ferragosto plaats. Een groot diner in de straten van de stad.

15 augustus 2013
Heel Italië
Ferragosto (Maria Hemelvaart)
Nationale feestdag waarop in veel plaatsen festiviteiten worden georganiseerd

16 augustus 2013 (vaste dag)
Siena (Toscane)
Volterra 1398 festival in ToscanePalio
Over de Palio in Siena kunnen we alleen maar zeggen; je moet er een keer geweest zijn. Een groots historisch spektakel met als hoogtepunt een paardenrace die maar kort duurt, de paarden rennen twee rondjes op een groot plein, maar die de diepste emoties van de inwoners oproept. De 17 contrade, de stadswijken, strijden ieder met een eigen paar om de winst. Duizenden toeschouwers vullen het plein, van de over de hele wereld komen bezoekers om het feest te ervaren.
http://www.ilpalio.siena.it/

18 tot en met 25 augustus 2013 (3e en 4e zondag in augustus)
Volterra (Toscane)
Volterra A.D 1398
De hele week is het feest in de mooie Toscaanse stad Volterra als de middeleeuwen herleven. Optochten, vaandelzwaaien, wedstrijden, oude ambachten, middeleeuws geld en uiteraard eten en drinken.
www.volterra1398.it


Kaart Toscane met evenementen en festivals zomer 201
Kaart Toscane met evenementen en festivals uit dit bericht. Klik om te vergroten

25 augustus (laatste zondag van augustus)
Montepulciano (Toscane)
Bravìo delle Botti
Acht wijken strijden om de winst in deze race met wijnvaten door de straten van de stad (zie foto boven). De vaten wegen 80 kilo en moeten over een parcours van 1.800 meter omhoog worden gerold tot de finish op het Piazza Grande. Het evenement begon in de 14e eeuw ooit als een paardenrace totdat het in de 18e eeuw werd afgeschaft. Pas in 1974 werd het nieuw leven in geblazen alleen werden de paarden voor wijnvaten ingeruild. Naast de race worden nog veel meer activiteiten in de stad georganiseerd.
www.braviodellebotti.com

 

Bekijk ook de Evenementen in Toscane in het voorjaar en najaar van 2013

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button