NieuwsRegio'sSiciliëVakantie

Etna groeit naar recordhoogte

De Etna op Sicilië is de actiefste vulkaan van Europa. Het afgelopen jaar spoot de hete lava vaak weer kilometers de lucht in. Toen die stofwolken waren opgetrokken bleek dat de vulkaan was gegroeid. De top ligt nu op de kop af 3.357 meter boven zeeniveau, het hoogste punt ooit.

Sinds begin dit jaar ging de Etna 50 keer tekeer. Het oude record stond op 3.350 meter maar nadat de randen een beetje inzakten mat men 3.326 meter in 2018. De uitbarstingen zijn pittig maar vormen volgens wetenschappers dit keer weinig gevaar voor de omliggende dorpen. Al de as die moet worden opgeruimd is vooral hinderlijk.

Winter 2019 was de dreiging wel anders. Toen beefde de aarde en vielen er gewonden. De laatste dagen krijgt de aan de voet van de Etna gelegen stad Catania de volle regenlaag met kolkende watermassa’s door de straten als gevolg en helaas ook slachtoffers.

Skiën op de Etna

Die regen zal op de top van de Vulkaan vast in sneeuw zijn gevallen en dus kunnen de skiliften weer open. Bovenop de vulkaan kan je namelijk de lange latten onderbinden, en voor een prikkie in de lift! Lees meer.

Skiën tussen de kraters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button