NieuwsSiciliëWintersport

Etna goedkoopste skigebied van Europa

Het is crisis en dan vraag je natuurlijk af of die dure wintersport nu wel zo nodig is. Vandaag kwam er goed nieuws voor het antwoord op die vraag. De grote reissite Tripadvisor riep het skigebied van de Etna tot goedkoopste van Europa uit. Het risico van een uitbarsting van de hoogste actieve vulkaan van Europa moet je voor lief nemen maar spannender zal de wintersport niet worden. Bijkomend voordeel is dat je de mooie Italiaanse steden  in de buurt als Catania en Taormina  kan bezoeken.

De Etna is goedkoper dan andere budgetbestemmingen als Bansko in Bulgarije en Astun in Spanje. Het wereldwijd actieve Tripadvisor vergeleek 43 skigebieden en oordeelde op basis van de dagelijkse kosten van het skiën, een maaltijd met een biertje gevolgd door een nacht in een hotel. De Etna kwam op 120 euro per dag voor dit pakket. Iets goedkoper dan de nummer twee (€ 127,-) en drie (€134,-)

De duurste skigebieden trof de site aan in het Franse Meribel en Courcheval, bijna vier keer duurder dan de Etna met een dagbesteding van € 437,-

Verwacht overigens geen honderden kilometers piste op de Etna. Op de noord- en zuidhelling kan enkele tientallen kilometers worden geskied. Bekijk hier de pistekaart van de noordkant.

Periode en vervoer

Spectaculair uitzicht op de Etna

Het enige nadeel van het Etna Skigebied is natuurlijk dat je er lastig met de auto heen kan. Gelukkig gaan er veel vluchten naar het nabij gelegen Catania, ook low-cost, waardoor het budget binnen de perken kan blijven. Het meest sneeuwzeker is de periode vanaf januari.

Overal skiën in Italië

In Italie kan je bijna overal skiën  Niet alleen in de Alpen maar bijvoorbeeld ook in de ruige Abruzzen in Midden-Italië met zijn toppen van bijna 3.000 meter hoog.
Bekijk ons overzicht van alle onbekende en onontdekte skigebieden in Italië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button