FlorenceKunst & CultuurKunst, film, muziekNieuwsRegio'sStedenToscaneVakantie

Escher tentoonstelling in Florence

In het Museo degli Innocenti is tot en met 26 maart 2023 een tentoonstelling te zien over Escher. Zo’n 200 werken het verhaal van de kunstenaar. Ook enkele van zijn ‘onmogelijke figuren’ behoort daartoe, net als Eschers hand die een reflecterende bol vasthoudt.

Maurits Cornelis Escher (1898 – 1972) is een Nederlandse kunstenaar. Hij werd beroemd door zijn perspectivische vertekeningen. Escher had een bijzonder band met Italië. Hij bezocht het land honderd jaar geleden voor het eerst en was op slag verliefd. Hij emigreerde zelfs en liet het land op meerdere manieren terugkomen in zijn werk. Tijdens zijn lange wandeltochten maakte hij bijvoorbeeld een houtsnede van het stadje Morano in Calabrië. Wie de structuur van het stadje bekijkt ziet dat terug in het specifieke lijnenspel en het driedimensionale karakter van veel van zijn werk.

Toscane

Escher was gefascineerd door de bergdorpen in Zuid-Italië maar ging ook geregeld naar Toscane. Zo maakte hij twee prachtige werken van het stadje San Gimignano met de bekende smalle torens. De eerste in juli 1922 met veel golvende lijnen en de volgende in februari 1923.
Na zijn huwelijk woonde hij met zijn vrouw vamaf 1925 enige tijd in Rome.

Met de trein

Reis je met de snelle Frecciarossa of Frecciargento trein van Trenitalia naar de tentoonstelling dan krijg je 50% korting op het toegangsbewijs voor het museum. Daar is overigens nog meer te zien dan alleen Escher. Bekijk ook enkele meesterwerken van toonaangevende kunstenaars uit Florence zoals Domenico Ghirlandaio , Luca en Andrea della Robbia , Sandro Botticelli en Piero di Cosimo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button