Kunst, film, muziekMuziekNieuws

Eros Ramazzotti weer naar Amsterdam!

Je leest het goed, 16 februari 2023 geeft Eros Ramazzotti een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam! De Italiaanse wereldster kondigde vandaag zijn wereldtour aan en gelukkig zien we hem dan weer op Nederlandse bodem.

Nadat Zucchero vorige maand al een prachtig optreden gaf, is het nu dus de beurt aan die andere grote Italiaanse wereldster, die ook bij ons zo geliefd is. Drie jaar geleden stond hij al voor een uitverkochte zaal. Ook zijn vele hits die nu nog in de Top2000 staan, zijn het bewijs van een grote schare fans in ons land.

Eros Walter Luciano Ramazzotti, bekend als Eros Ramazzotti, is al jaren de grootste Italiaanse popster van internationaal niveau. De zanger verkocht meer dan zestig miljoen platen wereldwijd. Zijn meest recente album is Vita Ce N’è (2018).

Ooit brak hij door met deelname aan het Sanremo Festival met het nummer Una storia importante. Hij haalde slechts de zesde plaats maar de single werd een hit in heel Europa. Wij kennen vooral het album Eros (1997), waarvan veel nummers een hit werden. Denk bijvoorbeeld aan Se bastasse una canzone (en niet: ‘k heb zo’n zin in een pizza Calzone!). Toch kozen de lezers van Il Giornale Italië Krant Musica è een paar jaar geleden als het mooiste liedje van Eros Ramazzotti.

Battito Infinito World Tour

Eros ramazzotti amsterdam

Op 16 september 2022 voegt hij een nieuw muzikaal hoofdstuk toe aan zijn lange repertoire. Dan komt het nieuwe album Battito Infinito uit. Volgens Ramazzotti markeert het album zijn ‘nieuwe artistieke identiteit’. Morgen, 10 juni, wordt de eerste single, genaamd ‘AMA’, van het album uitgebracht. Het nummer brengt een universele boodschap van liefde, vrijheid en nodigt de luisteraar uit om lief te hebben zonder grenzen en diens gevoel te omarmen. Het nummer zet de toon voor Battito Infinito en de gelijknamige wereldtour en zal, evenals Ramazzotti’s oudere werk, gedurende de show op 16 februari 2023 te horen zijn.

Kaarten vanaf 23 juni verkrijgbaar

Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf aanstaande donderdag 23 juni om 10:00 uur via www.eroslive.nl.  

Tickets kosten vanaf €45,00 (excl. 10% servicekosten en transactie- en/of verzendkosten).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button