Kunst, film, muziekMuziek

Emma Marrone zingt voor Italië op het songfestival 2014

Nederland is door naar de finale van het songfestival en wat zijn we trots. Italië heeft de zorgen voor een finaleplaats niet. Ze zijn altijd rechtstreeks geplaatst omdat ze samen met Duitsland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk de grootste geldschieters van het festival zijn. Zo werkt dat nu eenmaal…
Op eigen kracht zou het waarschijnlijk ook wel lukken want de Italiaanse liedjes scoren altijd hoog.

Dit jaar vertegenwoordigt Emma Marrone het land in Kopenhagen. Ze zingt het nummer La mia città, in het Italiaans. La mia città was het enige nieuwe nummer dat op haar album Schiena vs Schiena stond,  een heruitgave was van het album Schiena dat in april vorig jaar verscheen. Emma is de opvolger van Marco Mengoni, die in 2013 Italië op de 7e plek liet eindigen in Malmö.

Carrière

Marrone begon op negenjarige leeftijd te zingen. In 2003 brak ze door bij het grote publiek dankzij haar overwinning in de Italiaanse talentenjacht Popstars. Daarna richtte ze samen met Laura Pisu en Colomba Pane de band Lucky Stars op. In 2007 ging de groep uit elkaar. In 2009 nam ze wederom deel aan een talentenjacht, ditmaal Amici di Maria De Flippi en ook die won zeIn 2012 won ze het Festival van San Remo met het nummer Non è l’inferno.

Bekijk de clip van de Italiaanse inzending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button