NieuwsPizzaSmaken

Elektrische houtoven voor je pizza

Een houtoven met een stekker. Volgens de Napolitaanse pizzaprofessoren van de AVPN (Associazione Verace Pizza napoletana) kan het. Na uitvoerige tests gaven ze namelijk de Scugnizzonapoletano hun felbegeerde certificaat.

Daarmee is het de eerste elektrische oven, die echte Napolitaanse pizza’s kan bakken volgens de keurmeesters. Een houtoven zonder hout dus maar wel een superhete. Dat is namelijk nodig om de pizza op zijn houtovens te bereiden. Dit model is nog voor de professionals maar wellicht komen er ook dit type ovens voor de amateurbakker op de markt.

Fout hout

De vaak op een paddenstoel gelijkende houtgestookte ovens, schoten de laatste jaren overal uit de grond. Wat waren we enthousiast. Zo hoort een authentieke pizza te smaken! Maar het milieu is minder blij met de uitstoot en de buren meestal ook niet. Een restaurantvergunning voor een nieuwe, is daardoor al zeldzamer dan een pizza Hawaï in Napels. In Italië zijn ze naar verluidt zelfs nog strenger dan bij ons. Geniet dus nog maar even van het fikkie stoken in je eigen tuinoven, voor je het weet is het voorbij.

Bekijk ook een de site van de hoeders van de authentieke Napolitaanse pizza. www.pizzanapoletana.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button