Nieuws

Elektrische Abarth 500E ouderwets kanonskogeltje

Fiat heeft de eerste volledig elektrische Abarth gelanceerd, de 500E. De raceversie van de Fiat500 is ouderwets snel met nieuwerwetse snufjes zoals elektronisch motorgeluid voor een klassieke beleving.

Het succes van de in 2007 gepresenteerde moderne Fiat500 duurt maar voort. Op benzine waren ze al niet aan te slepen en ook de vorig jaar geïntroduceerde elektrische variant ging als warme broodjes. De nieuwe Abarth straalt sportiviteit uit en kan dat ook brullend laten horen. Er zit namelijk een ‘Sound Generator’ op waarmee je het geluid van de benzinemotor aan kan zetten! Nog een leuk detail is de bliksemschicht door het logo met de schorpioen.

Sneller dan benzine

Verder lezen we in het persbericht dat er is gewerkt aan een betere gewichtsverdeling, beter koppel en dat dit model een bredere wielbasis heeft. Hij zou dus ook nog beter moeten rijden. In 7 seconden gaat het in ieder geval naar de 100 kilometer per uur. De motor heeft 154pk. Op veel punten is de elektrische Abarth sneller dan die met benzinemotor. Hoe ver je met een volle lading kan komen moesten ze in Turijn nog even uitzoeken maar de accu kan met 85 kW aan de snellader. Dan kan je na 5 minuten alweer 50 km rijden.

Vooralsnog kan je maar één uitvoering kiezen, de Scorpionissima. Die zou €43.000 moeten kosten en wordt vanaf juni 2023 geleverd. De cabrio is drieduizend euro duurder. Echte Abarth fans mogen hem als eerste bestellen.

Elektrische Abarth 500E ouderwets kanonskogeltje

Elektrische Abarth 500E ouderwets kanonskogeltje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button