NieuwsSmaken

Eindelijk, lekkere appelazijn. Goed voor lijf en lijn!

Wie dagelijks een paar flinke slokken appelazijn drinkt blijft in deze tijden wel op de been. De drank is afgeladen met antioxidanten, polyfenolen en vitamines. Het geeft een booster aan je weerstand en de coronakilo’s zijn kansloos. Rotterdammer Olivier en azijngoeroes uit het Italiaanse Modena, bedachten een plan om er een dosis drinkplezier aan toe te voegen. Wat ons betreft geslaagd, Salute!

Bij Monari Federzoni uit Modena maken ze al 100 jaar de beroemde Balsamicoazijn. Het grote familiebedrijf doet internationaal zaken en zo liepen ze op een dag inkoper Olivier Jongeneel tegen het lijf. “Buongiorno!”, was op dat moment het enige Italiaans dat de Rotterdammer machtig was. Hij werd verliefd op La Dolce Vita en die Italiaanse begroeting inspireerde tot een nieuw product; ongefilterde appelazijn die je ook voor je lol drinkt.

Bovenstaande alinea las je in een seconde of tien maar voordat het zo ver was hadden Italiaanse smaakmeesters, samen met de Nederlander, al een jaar lang geproefd. Ga er maar aan staan om zure azijn zo lekker te maken dat er in plaats van een paar druppels door de salade een heel glas mee wordt gevuld. Het geheim was om er precies voldoende natuurlijk zoet in te mixen. Met een vleugje balsamico als finishing touch was Bongiorno geboren.

Zelf proeven

Lekkere appelazijn uit Italië
Olivier Jongeneel bij de balsamicoazijn van Monari Federzoni uit Modena

Olivier timmert sindsdien flink aan de weg want iedereen moet deze lekkere en gezonde Italiaanse wonderdrank een keertje proeven. Dat deed je misschien al een keer op het Italië Evenement in Haarzuilens. Maar het kan ook in steeds meer horecazaken. Groot nieuws is dat de Engelse natuurwinkel Holland & Barrett het nu ook verkoopt net als Edeka in Duitsland. Appelazijn is in de VS inmiddels zo hot dat zelfs popster Katy Perry en Orlando Bloom groots investeerde in een merk. De zangeres dronk het al van kleins af aan.

De biologische en ‘vegan’ Bongiorno appelazijn is er in een paar lekkere smaken. Nu het wat kouder wordt werden we blij van de varianten met kaneel en gember. Als straks de zon weer schijnt gaan we voor een koel glas met een vleugje sinaasappel.

Bestellen kan je het op de website van Olivier of vraag er bijvoorbeeld eens om tijdens je lunch bij Moods Coffee Corner in Amsterdam.

Lekkere appelazijn in de horeca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button