Italiaanse kado's voor de feestdagenItaliaanse kerstkado'sNieuwsStile Italiano

Eigen urine in je parfum

In Italië maken ze de mooiste parfums, maar af en toe fronsen we toch onze wenkbrauwen als de inspiratie tot te grote hoogten lijkt te zijn gestegen. Zo kwam Dolce & Gabbana dit jaar met een babyparfum en nu is er de excentrieke Italiaanse parfumkunstenaar, Angelo Orazio Pregoni (zie foto), die parfum met urine heeft bedacht.

Peety, heet de creatie van de neus en oprichter van het merk O’Driu. Volgens Pregoni is het een nieuw en uniek concept om parfum te kunnen personaliseren, romantisch noemt hij het zelfs. Aan de parfum van 49 ml moet je namelijk zelf 1 ml van je eigen urine toevoegen, daarmee breng je het hoofd van de geliefde echt op hol, aldus de 42-jarige geurmeester. Nu moeten we toegeven dat we de Italiaanse man weinig meer over verleidingskunsten hoeven te vertellen maar een lichte vorm van twijfel kunnen we moeilijk onderdrukken.

urine parfum

Pislucht

Op zich is het idee toch minder gek als het lijkt. In de 17de eeuw was het toevoegen van urine aan geuren zelfs normaal. Drie jaar geleden ontdekte een Amerikaanse tijdschrift dat nepparfums, die voor bekende merken moeten doorgaan, urine bevatten voor de kleur en geur!

Bij het zwart bakelieten flesje van precies 49 ml wordt een trechtertje geleverd om de 1 ml urine, ca. 10 druppels, toe te voegen. Na het bijvullen ontstaat een chemische reactie met de andere geuren.

Op een site waar je Peety kan kopen wordt het omschreven als bloemig houtachtige musk geur voor dames en heren. Het zou tabak, jasmijn, roos, sandelhout, tonkaboon en roze peper bevatten.

160 euro moet een flesje Peety kosten, niet goedkoop maar origineel is het zeker. Op de lijst voor de feestdagen dus maar!

Bekijk ook de site van het merk O’Driu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button