DelicatessenwinkelsEmilia-RomagnaNieuwsRegio'sSmakenVakantie

Eet pretpark Eataly World Italië uniek in zijn soort

Een walhalla voor wat we tegenwoordig foodies noemen, een themapark voor jong en oud helemaal gewijd aan eten. Dat kan alleen in Italië. Eataly World is weer open na een paar moeilijke jaren. Dit Disneyland voor fijnproevers is een unieke ervaring voor het hele gezin.

Als we even goed nadenken was ons eigen Flevohof misschien wel de voorloper van de gigantische eetwereld vlakbij Bologna. Het park opende in 2017 als een initiatief van zakenman en slowfood-goeroe Oscar Farinetti. Hij opende overal in de wereld al culinaire belevenisparadijsjes. Er waren verschillende aanloopperikelen en daarna hielpen de lockdowns ook niet echt mee. Er werd afgelopen tijd daarom voor vijf miljoen geïnvesteerd en daarmee hoopt Eataly World klaar te zijn voor het nieuwe seizoen.

Spelenderwijs leren over eten

Net als destijds de Flevohof heeft Eataly World een educatief doel. ‘From field to fork’ is het motto. Je leert als bezoeker spelenderwijs over de herkomst van voedsel en natuurlijk proef je de Italiaanse keuken. Oprichter Farinetti is dan ook van mening dat je de boer moet kennen die voor je eten zorgt. Dan smaakt het sowieso beter. Zo kan je kijken hoe van melk kaas wordt gemaakt van de koeien die er rond het park lopen. Er zijn allerlei workshops en bijvoorbeeld wijnproeverijen

Restaurants en eetentjes genoeg en overal kan je lekkernijen kopen. Het hele complex telt maar liefst 100.000 vierkante meter. Van A naar B kan je snel op hippe blauwe leenfietsjes.

Nieuwe attracties in 2022

Dit jaar zijn er weer een paar nieuwe attracties. Een zes meter hoge kaas bijvoorbeeld waar de kleintjes zich in kunnen verstoppen. Gigantische wijnflessen om te spelen of een pastaglijbaan. Overal zit een speels en educatief element in verwerkt. Picknicken kan met het hele gezin in het gras, buiten maar ook binnen. Verder zijn er ook echte dieren om te aaien. De kleintjes zien dan ook hoe de dieren worden verzorgd in een echte stal.

Luna Farm

Nieuw is ook Luna Farm met 15 leuke attracties voor kinderen zoals de klassieke mini-achtbaan maar ook virtuele belevenissen.

Eataly naar Nederland?

Alweer een aantal jaar geleden kondigde Farinetti aan een Eataly vestiging in Amsterdam te openen maar dat is er helaas nog steeds niet van gekomen.

Tickets en bereikbaarheid

Een kaartje voor het complex is €8,- p.p., kinderen kleiner dan 90 centimeter zijn gratis. Met de auto is het park goed bereikbaar. De bus vanaf het centraal station in Bologna doet er een half uurtje over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button