FilmKunst, film, muziekMuziekNieuws

Eerste Oscar voor Ennio Morricone (87)

Het is eigenlijk te idioot voor woorden dat de allergrootste meester van de filmmuziek pas op 87-jarige leeftijd zijn eerste Oscar krijgt maar het is nu echt een feit, de Italiaanse componist Ennio Morricone kreeg na 5 eerdere nominaties eindelijk de wereldberoemde prijs. 

De legendarische componist won de prijs voor de film The Hateful Eight van regisseur Quentin Tarantino met wie hij al jaren samenwerkt. Morricone refereerde in zijn dankwoord dan ook aan de regisseur met de bescheiden opmerking: “Zonder goede film heb ik geen inspiratie om een goede soundtrack maken”. Hij kreeg van de zaal een staande ovatie.

Ennio Morricone die vorig weekend nog in de Ziggo Dome optrad werd al 5 keer genomineerd. Dat was voor zijn muziek onder de films: Days of Heaven, The Mission, The Untouchables, Bugsy en Malena. De meeste mensen kennen zijn muziek van iconische films als The Good, the Bad and the Ugly en Once Upon a Time in the West van regisseur Sergio Leone. Met de muziek van die laatste film staat hij zelfs in de Top2000, zie link.

Film niet gezien

Morricone componeerde de muziek zonder The Hateful Eight ook daadwerkelijk te zien. Hij maakte de muziek na het lezen van het script en een lang gesprek met Tarantino bij hem thuis in Rome.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button