Eerste drie Michelinsterren voor restaurant buiten Italië
Bent je binnenkort in Hong Kong dan is een bezoekje aan restaurant Otto e Mezzo van Umberto Bombana de moeite waard. In de Michelingids van 2012 krijgt het drie sterren, het eerste Italiaanse restaurant buiten Italië dat met deze kwalificatie is onderscheiden.
Wat de Michelinkeurmeesters betreft dus geen acht-en-half (Otto e Mezzo) maar een 10 voor de prestaties van Umberto Bombana die al enige tijd gold als de beste Italiaanse chef in Azië. De naam is overigens een ode aan de favoriete regisseur van de topkok, Federico Fellini en diens autobiografische film ‘8 ½’ uit 1963. Net als de film mag het restaurant nu dus ook het predicaat meesterwerk dragen.
Truffels
Umberto staat bekend om zijn allerbeste kwaliteit witte truffels. Op het menu verder bijvoorbeeld een ‘salade’ van kreeft, mozzarella en Belon oester gedrenkt in Bellini en ook huisgemaakte tagliatelle met ragu (van pata negra) en wilde venkel.
Bombane, ooit begonnen als bordenwasser, werkte eerder in het Ritz Carlton hotel in Toscane en in Los Angeles (VS). “De drie sterren zijn een droom die werkelijkheid wordt”, zo verklaarde Bombana. Neem een kijkje op de site van de topchef, www.ottoemezzobombana.com
Bekijk ook de beste Italiaanse restaurants van Nederland volgens het blad Lekker
Foto’s van verschillende gerechten van dit restaurant:
[ad#250 x 250 Google Adsense vierkant]