Italiaanse restaurantsNieuwsSmaken

Eerste drie Michelinsterren voor restaurant buiten Italië

Bent je binnenkort in Hong Kong dan is een bezoekje aan restaurant Otto e Mezzo van Umberto Bombana de moeite waard. In de Michelingids van 2012 krijgt het drie sterren, het eerste Italiaanse restaurant buiten Italië dat met deze kwalificatie is onderscheiden.

Wat de Michelinkeurmeesters betreft dus geen acht-en-half (Otto e Mezzo) maar een 10 voor de prestaties van Umberto Bombana die al enige tijd gold als de beste Italiaanse chef in Azië. De naam is overigens een ode aan de favoriete regisseur van de topkok, Federico Fellini en diens autobiografische film ‘8 ½’ uit 1963.  Net als de film mag het restaurant nu dus ook het predicaat meesterwerk dragen.

Truffels

Umberto staat bekend om zijn allerbeste kwaliteit witte truffels. Op het menu verder bijvoorbeeld een ‘salade’ van kreeft, mozzarella en Belon oester gedrenkt in Bellini en ook huisgemaakte  tagliatelle met ragu (van pata negra) en wilde venkel.

Bombane, ooit begonnen als bordenwasser, werkte eerder in het Ritz Carlton hotel in Toscane en in Los Angeles (VS). “De drie sterren zijn een droom die werkelijkheid wordt”, zo verklaarde Bombana. Neem een kijkje op de site van de topchef, www.ottoemezzobombana.com

Bekijk ook de beste Italiaanse restaurants van Nederland volgens het blad Lekker

Foto’s van verschillende gerechten van dit restaurant:

Het drie-sterren broodmandje
Pasta met de beroemde witte truffel van Otto e Mezzo
Tagliatelle met kreeft en porcini ragu
Honing vanille cheesecake
De wijnkelder

[ad#250 x 250 Google Adsense vierkant]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button