Italiaanse restaurantsNieuwsSmaken

Eerste drie Michelinsterren voor restaurant buiten Italië

Bent u binnenkort in Hong Kong dan is een bezoekje aan restaurant Otto e Mezzo van Umberto Bombana de moeite waard. In de Michelingids van 2012 krijgt het drie sterren, het eerste Italiaanse restaurant buiten Italië dat met deze kwalificatie is onderscheiden.

Wat de Michelinkeurmeesters betreft dus geen acht-en-half (Otto e Mezzo) maar een 10 voor de prestaties van Umberto Bombana die al enige tijd gold als de beste Italiaanse chef in Azië. De naam is overigens een ode aan de favoriete regisseur van de topkok, Federico Fellini en diens autobiografische film ‘8 ½’ uit 1963.  Net als de film mag het restaurant nu dus ook het predicaat meesterwerk dragen.

Truffels
Umberto staat bekend om zijn allerbeste kwaliteit witte truffels. Op het menu verder bijvoorbeeld een ‘salade’ van kreeft, mozzarella en Belon oester gedrenkt in Bellini en ook huisgemaakte  tagliatelle met ragu (van pata negra) en wilde venkel.

Bombane, ooit begonnen als bordenwasser, werkte eerder in het Ritz Carlton hotel in Toscane en in Los Angeles (VS). “De drie sterren zijn een droom die werkelijkheid wordt”, zo verklaarde Bombana. Neem een kijkje op de site van de topchef, www.ottoemezzobombana.com

Bekijk ook de beste Italiaanse restaurants van Nederland volgens het blad Lekker
Lees verder voor foto’s van verschillende gerechten van dit restaurant.

 

Het drie-sterren broodmandje

 

Pasta met de beroemde witte truffel van Otto e Mezzo

 

Tagliatelle met kreeft en porcini ragu

 

Honing vanille cheesecake

 

De wijnkelder

 


[ad#250 x 250 Google Adsense vierkant]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button