Kunst & CultuurKunst, film, muziekLazioNieuwsRegio'sRomeStedenVakantie

Eerste boetes voor eten op de Spaanse trappen uitgedeeld

De Spaanse trappen in Rome zien er weer als nieuw uit na een omvangrijke restauratie. De opening haalde onlangs zelfs de Nederlanders voorpagina’s. Maar de Romeinen en baas van modehuis Bulgari dat de rekening betaalde willen het nu wel graag zo mooi houden. Daarom treedt de politie streng op tegen vervuilers. Eerste boetes voor eten op de Spaanse trappen uitgedeeld.

De eerste boetes van € 130 p.p. werden onlangs uitgedeeld aan toeristen die het niet zo nauw namen met het verbod om te eten en te drinken op de trappen. Of ze wisten dat dit niet mag vertellen de bronnen niet. De blinkende trappen waren nog geen 24 uur open of er werd al weer volop geconsumeerd. Er zijn extra veel controles door agenten in burger en in uniform om er voor te zorgen dat dat niet meer gebeurd. De Italiaanse minister van cultuur had nog voorgesteld om de trappen ‘s nachts af te sluiten met een hek maar dat voorstel haalde het niet.

De trappen zijn gebouwd tussen 1723 en 1725, met geld van de Frans ambassadeur Étienne Gueffier.

Boete voor eten op de spaanse trappen
De Bulgari-winkel met op een letterlijke steenworp afstand de Spaanse trappen

Zorgen

Ook de baas van modehuis Bulgari sprak zijn zorgen uit. Anderhalf miljoen euro betaalde het merk voor de opknapbeurt van de fameuze 135 treden waarmee het zo nauw verbonden is. De oprichter van het luxemerk,  Sotirios Boulgaris, was een zoon van Bulgaarse immigranten die naar Griekenland waren getrokken. Daar begon hij als juwelier om later naar Napels en Rome verhuizen. In 1905 opende hij een winkel in de luxe winkelstraat Via Condotti op nummer 10 en die zit daar nog steeds, op nog geen 100 meter van de Scalinata della Trinità dei Monti zoals de trappen in het Italiaans worden genoemd. De band met Rome, het plein en de trappen is zeer hecht, de familie woonde in de stad en het merk wordt nog steeds met klassieke Romeinse letters geschreven waarbij de V staat voor de U.

Het is verboden om op de Spaanse trappen te..

Eten, drinken, stickers plakken, afval weggooien, stoelen of bedden neerzetten, luidruchtig zijn of ander opvallend en ongewenst gedrag te vertonen. Overtreders kunnen een boete van minimaal € 130,- verwachten. Zitten mag nog wel.

Livecam Spaanse trappen!

Via deze livebeelden is goed te zien hoe wit de trappen op dit moment zijn.

Eerste boetes voor eten op de Spaanse trappen uitgedeeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button