Kunst, film, muziekMuziekNieuws

Eerste album Matteo Bocelli

Matteo Bocelli is de zoon van de wereldberoemde tenor Andrea Bocelli. Hij werkt net als zijn vader aan een zangcarrière. Vandaag komt zijn eerste echte album uit en eind deze maand start zijn wereldtournee.

Het debuutalbum van de jonge Bocelli heet simpelweg Matteo. Het is een introductie voor het grote publiek, nadat hij al furore maakte met een paar veelbekeken optredens samen met zijn vader en met eigen nummers die in Italië op de markt kwamen.

Eind juni kwam de single Chasing Stars’ al uit, die we terugzien op het album. Het nummer is geschreven door Ed Sheeran, een artiest die Matteo inspireert door zijn muziek maar vooral ook door zijn persoonlijkheid.

Andrea 65 jaar

Overigens is het vandaag, 22 september, ook de verjaardag van Andrea Bocelli. Hij is 65 jaar geworden dus kan in principe met pensioen. Zoonlief neemt het stokje over…

Alle nummers het album

Eerste album Matteo Bocelli

1 For You
2 Beautiful Disaster
3 Fasi
4 I’m Here
5 Luccica
6 Me Or You
7 Chasing Stars
8 Resti di un’Estate
9 Piove (Solo L’amore)
10 Better Now
11 Quella Sbagliata
12 Honesty

Exclusieve bonustracks, alleen op de CD van de Amerikaanse webwinkel Target.
13 If I Knew
14 Maledette Nuvole

Luister via Spotify

Matteo Bocelli

Matteo werd geboren op 8 oktober 1997 en op zesjarige leeftijd speelde hij al piano. Op zijn 18e debuteerde hij als tenor in het Teatro del Silenzio in Lajatico, Toscane, de geboorteplaats van zijn vader. In 2018 kwam Fall on Me uit, een duet dat verscheen op het album van zijn vader. Het nummer werd de soundtrack van Disney’s ‘De Notenkraker en de Vier Koninkrijken’ en werd wereldwijd meer dan 300 miljoen keer gestreamd. Zijn talent bleef dus niet onopgemerkt. In 2019 tekende hij daarom een contract bij de grote platenmaatschappij Capitol Records. Zanger worden was altijd de grote droom maar als fotomodel voor Guess (samen met Jennifer Lopez) en het exclusieve merk Bvlgari trok hij ook al veel bekijks. De afgelopen jaren bracht Matteo verschillende singles uit waaronder het nummer Tempo, dat de commercial voor de speciale Fiat 500 La Prima By Bocelli begeleidde.

6 oktober in Carré, 7 oktober in Antwerpen

De wereldtournee A Night with Matteo begint in Berlijn en brengt hem op 6 oktober naar Carré Amsterdam en op 7 oktober naar de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. Kaarten zijn te koop via de website van MOJO. 

Exclusief interview met Matteo Bocelli

In onze gedrukte krant van september lees je een exclusief interview met Matteo Bocelli waarin hij vertelt over zijn liefde voor het zingen, zijn inspiratiebronnen en aanstaande tournee maar vooral ook over zijn kijk op het leven. Bestel deze editie:

Eerste album Matteo Bocelli

Eerste album Matteo Bocelli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button