Italiaanse auto'sLezersverhalenNieuwsstileStile Italiano

Een oude Fiat 500 huren, het leukste uitje nu!

We mogen niet meer zo veel maar toch vonden we een ontzettend leuk uitje dat nog wel mag. Toeren met een klassieke Fiat 500! Met z’n twee of zelfs met het gezin, helemaal corona-proof. Suzanne van Alem heeft er eentje staan. Ze mailde ons haar verhaal over ‘gewoon een leuk autootje…’

Praktisch mijn hele werkzame leven zit ik in het inkomend toerisme, de laatste 7 jaar als zelfstandig projectbegeleider. Voor mij is er niks mooiers als met de vrije tijd van een ander bezig zijn.

Omdat ik, overigens met veel plezier, altijd ‘voor anderen’ bezig ben, besloot ik in 2018 daarnaast iets voor mijzelf te gaan doen, gekoppeld aan toerisme/recreatie. Na wat ideeën hiervoor de revue te laten passeren, kwam ik uit op een autoverhuur van een vintage auto. Achteraf zó voor de hand liggend. Mijn man en ik hebben altijd al een zwak voor oldtimers gehad; hij restaureert ze, sleutelt eraan, rijdt altijd al in een DAF óf een auto met DAF-techniek en ik zat er altijd al graag naast.

Allemansvriend

Ik wist al gauw dat het een auto moest worden die geliefd is bij een breed publiek, een allemansvriend, geschikt voor tourritten én als trouwauto want in Mill hebben we immers 2 kastelen waar volop getrouwd wordt. Kortom gewoon een leuk autootje. Oorspronkelijk ging ik op zoek naar een witte Fiat 500, met het oog op de bruiloften. Maar toen ik deze rode zag was ik meteen verkocht. Een opvallende verschijning, goed zichtbaar in het verkeer, en een échte blikvanger op foto’s.

De auto gekocht, een mooie folder, visitekaartjes en een website laten maken en ik kon van start. In 2019 was er een aarzelend begin en sinds 2020 weten mensen mijn Oldtimerverhuur Mill te vinden. Ze komen niet alleen uit de omliggende regio, maar ook vanuit de provincies Gelderland, Utrecht en Noord- en Zuid-Holland.

Mijn betrokkenheid bij het toerisme in deze mooie regio ’Het Land van Cuijk’ komt me goed van pas; ik heb mooie routes voor tourritten uitgestippeld met insidertips voor bezoekjes onderweg, soms willen gasten een overnachting erbij en dan komt mijn kennis van de verblijfsaccommodaties hier goed van pas. Bovendien leent dit gebied zich bij uitstek om lekker over binnenweggetjes te toeren, dakje open, een mand met koffie en wat lekkers op de achterbank. Wie doet je wat.

Meer dan een hobby

Inmiddels is het meer dan een hobby. Ik zou kunnen groeien met dit deel van mijn bedrijf, als ik daar op in zou zetten. Maar, ik houd het bewust bij deze ene. Ik zit niet te wachten op groepen mensen die meerdere auto’s huren en dan vol bravoure op 2 wielen over de rotonde gaan, met alle gevolgen van dien. Nee, ik word gewoon gelukkig van de mensen die nu mijn auto komen huren. Echt, ik heb altijd alleen maar leuke mensen. En allemaal hebben ze een verhaal of geschiedenis met de Fiat 500. Hen een leuke dag bezorgen. Dát is wat mij drijft!

Corona en winter

Wat de coronatijd betreft: de auto wordt vóór elke verhuring gewassen en compleet van binnen gepoetst. Een proefrit maken we mét mondkapjes op. Verder houd ik natuurlijk alle maatregelen van het RIVM in acht en dat gaat prima. In de zachte Nederlandse winters kan de auto ook gehuurd worden, maar ik behoud mij altijd het recht voor de reservering te annuleren als er: sneeuw of gladheid voorspeld is, óf stormachtig weer. Gewoon voor ieders veiligheid.

Liefde voor Italië

De liefde voor Italië gaat redelijk ver terug. In de tijd dat ik nog in loondienst werkte voor de VVV in Nijmegen zagen we een toename van het aantal Italianen dat de stad bezocht. Omdat ze zelden een andere taal spraken, mocht ik samen met een andere collega op Italiaanse les. Er volgende een intensieve training van 2 weken en daarna besloot ik er zelf nog een jaar les achteraan te plakken.

Sinds die tijd ben ik een echte Italiëliefhebber, de taal, de mensen die toegankelijk zijn, het heerlijke eten, de geschiedenis die je per strekkende meter tijdens je bezoeken aan stad en streek tegenkomt. Heerlijk! Gemiddeld 2 keer per jaar ga ik naar Italië. In het voorjaar gaan we met zijn tweeën, altijd naar een ander deel van het land, in het najaar ga ik alleen en haak ik aan bij een groep, om de taal te leren, om ‘locals’ te ontmoeten, een kookworkshop te doen of meer te leren over de olijvenpluk. Een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen en wat dichter bij het Italiaanse leven te komen.

Voor informatie: www.oldtimerverhuurmill.nl

Suzanne van Alem, 06-13285329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button