Italiaanse kerstkado'sNieuwsZaken

Echt uitpakken met de kerst? Hier de meest exclusieve Italiaanse producten

Italianen geven liever minder vaak een echt duur cadeau dan beknibbelen op de kwaliteit en kosten zoals wij zuinige Hollanders nog wel eens plegen te doen. Onderstaande kerstcadeau’s zijn niet voor iedereen weggelegd maar een beetje dromen mag toch! Hier een paar leuke, maar wel peperdure suggesties voor de kerst. 

Prijzige Panerai’s

Panerai-horloge

“Stationsklok!”, werd nog wel eens geroepen als iemand in de jaren 90 van de vorige eeuw trots met zijn nieuwe ‘oversized’ horloge om de pols het café in liep. Inmiddels zijn de grote horloges van soms wel vijf centimeter doorsnede niet meer weg te denken. Officine Panerai, opgericht in 1860 in Florence, profiteerde optimaal van de nieuwe mode met een geheel eigen stijl. Zo staan de tijdsmarkeringen altijd in grote Arabische cijfers. Nu is het een van de marktleiders in het segment luxe horloges die soms meer dan € 100.000,- kosten. Topmodellen blijven exclusief doordat er maar enkele tientallen van worden gemaakt. Gewone stervelingen kunnen gelukkig al vanaf een paar duizend euro terecht.
Het merk maakte lang horloges voor de Italiaanse marine. Een speciale techniek om de kast volledig waterdicht te krijgen is nog steeds een onderscheidend kenmerk en geregistreerd handelsmerk.

Huurauto in stijl: € 1.700,- p/d

Italiaans eten, Italiaans slapen, Italiaans shoppen… In dat geval mag Italiaans rijden tijdens uw rondreis niet ontbreken. Verschillende internationale sites bieden de mogelijkheid om rond te toeren met een Lamborghini Gallardo! Je moet in dat geval minimaal 30 jaar oud zijn en u betaalt € 1.700,- per dag! Maar wel 250 km per dag vrij. Wat een ervaring: 560 paarden onder de billen, 0 tot 100 in 3,7 sec en een top van 325 km/u. Doe wel voorzichtig in de bochten, want de nieuwwaarde is zo’n € 250.000,-.

Gallardo

Fiat 500 Bling: € 500.000,-

U mag dan heel gewoon zijn gebleven met uw Fiat, maar er is een mogelijkheid om de rijders van Lamborghini, Ferrari en Maserati de ogen uit te steken. Kwestie van pimpen! Stylisten van Fenice Milano gaven, in opdracht van een Chinese klant, een Fiat 500 een make-over. Het is geweldig om te zien hoe je karretje opknapt van een beetje goud, leer en teakhout. Het gouden dashboard is absoluut verblindend en omdat ze toch met 24 karaats bezig waren, hebben ze direct de speciale iPad meegenomen in deze stijl. Een paar diamantjes maken het af voor een slordige 500.000 euro.

Gold-Diamonds-Fiat-500C

De duurste pizza ooit. € 2.000,-

Uiteraard, de echte pizza komt uit Napels, maar de allerduurste pizza werd ooit gebakken in… Haarzuilens! Tijdens het Italië Evenement bij Kasteel de Haar ging een verse pizza de oven in, belegd met witte truffelcrème (3.800 euro per kilo), Burrata Mozzarella en krullen Crulla de Crabettu (geitenkaas, 1.100 euro per kilo). Onder de proevers was ook de ambassadeur van Italië en de prijs van 2.000 euro werd door de pizzabakkers overgemaakt naar het goede doel.

dure pizza

Duurste Panettone € 80.000!

U bent een fijnproever en dan weet u dat echt lekkere panettones gewoon wat duurder zijn. Maar een rijke Rus maakte het onlangs wel erg bont. Hij bestelde er eentje bij een Italiaanse banketbakker van € 80.000! Met een beetje bloem, wat rozijnen en een paar eieren kom je alleen niet aan dat bedrag. Blaadjes van eetbaar goud gingen er op en een versiering van diamanten rond de onderkant. Bakker Dario Hartvig uit Carmagnola vlakbij Turijn had de Rus deze zomer op diens jacht in Sardinië ontmoet. Onlangs belde de miljardair hem op om een superluxe panettone te maken voor zijn kerstdiner. De variant met goud van zo’n € 800,-, die Dario wel eens had gemaakt was te gewoontjes voor de klant. De Rus stuurde daarop zelf de diamanten die voor het record zorgden. Pas alleen op dat je ze niet
inslikt zou ons advies zijn…

dure panettone

Ringetje uit Milaan: € 9.450,-

pom-pom-1

Pomellato: het is door dames het meest verlangde en door heren het meest gekochte juwelenmerk in Italië. Blijkbaar wist Pino Rabolini in 1967 precies wat vrouwen wilden, want het bedrijf telt inmiddels wereldwijd tientallen boetieks. Toch is het atelier nog altijd te vinden in Milaan, de stad van de prêt-à-porter. Geheel in stijl met de modeontwerpers in deze stad vond Rabolini dat sieraden en juwelen per outfit gewisseld moesten worden. Dat was nog vrij uniek in die tijd. En Pomellato bleef met zijn tijd meegaan, want ook de nieuwe collectie doet menig dame watertanden voor de etalage. Opgelet heren: hand op de knip, want voor een roségouden ring met steentjes van chrysopaas bent u zo 10.000 euro lichter!

Viool van de meester: € 11.000.000,-

Andre-Rieu-6055119

André Rieu is er dol op en Janine Jansen niet minder: de Italiaanse vioolbouwer Antonio Stradivari. Hij maakte de beste violen ter wereld, maar wat maakt deze viool nou eigenlijk de beste? Dat is vier eeuwen na dato nog altijd een
mysterie. Volgens Amerikaanse wetenschappers zou Stradivari een uniek chemisch conserveringsmiddel voor hout hebben gebruikt. Die conserverende zouten bevatten koper, ijzer en chroom, en dat zou het mysterie voor een
deel… Maar wie boeit het? Met dank aan Stradivari spelen Rieu en Jansen voor ons de sterren van de hemel. En tot slot nog even de prijs: voor 22 euro heeft u een cd van de violisten en voor een paar miljoen een echte Stradivarius.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button