algemeenNieuwsSmaken

“Eataly in 2018 naar Nederland”

Stop de persen! Zojuist lazen we het bericht op de website RetailTrends, Eataly komt naar Nederland, laat het snel 2018 zijn! Oscar Farinetti, oprichter van de Italiaanse foodformule liet dit weten in een interview met het vakblad. 

Wie wel eens in Rome naar de Eataly vestiging is geweest kan het weten, de uitdrukking ‘kind in de snoepwinkel’ is volledig ontoereikend voor de beleving die het eetwalhalla biedt. De droom van zoveel Italianen om de passie voor hun pure producten met de wereld te delen maakte Oscar Farinetti waar. Hij bedacht in 2002 de formule om de beste Italiaanse delicatessen te combineren met een winkelketen en restaurants.

De wens om een Nederlandse vestiging te openen leeft al een tijdje bij Farinetti. Volgens het bericht op RetailTrends wordt het nu mogelijk door de samenwerking met de zakenfamilie Weston. De Canadezen zijn eigenaar van de Selfridges Group, het concern achter het gelijknamige Britse warenhuis en de Bijenkorf. Farinetti denkt aan een enorme foodafdeling in de Bijenkorf in Amsterdam aldus het blad.

In tal van grote wereldsteden is een Eataly vestiging, in totaal 30 stuks. De op slow-food geïnspireerde keten is een gigantisch succes. Je kan er eten en kookspullen kopen, er zijn workshops en als je niet zelf wilt koken maakt men het eten vers voor je neus klaar met alleen Italiaanse ingrediënten uit alle Italiaanse regio’s. Het is een complete Italiaanse kook- en eetbeleving.

Rome

De Romeinse vestiging van Eataly zit nabij de wijk Ostiense (Garbatella). Het vier verdiepingen tellende voedselpaleis zit in een oude aankomsthal, achter het treinstation Ostiense (zie foto).

eataly-in-rome-eet-warenhuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button