CampaniëNapelsNieuwsRegio'sStedenVakantie

Easyjet en Ryanair misschien naar Salerno

De luchthaven Salerno-Costa d’Amalfi gaat nu ook commerciële en internationale vluchten ontvangen. Daarvoor ondergaat het 45 kilometer van Amalfi gelegen vliegveld nu een grote renovatie en het wordt uitgebreid. De Spaanse prijsvechter Volotea kondigde al vluchten van Cagliari, Nantes, Catania en Verona aan. Ryanair en EasyJet zouden ook geïnteresseerd zijn liet de directie weten.

Wil je de prachtige Amalfikust bezoeken, dan doe je dat meestal via de internationale luchthaven Capodichino van Napels dat vorig jaar meer dan 12 miljoen passagiers ontving. In de toekomst komt er wellicht een nieuwe optie bij. De luchthaven Salerno-Costa d’Amalfi stamt al uit 1926 en werd lang alleen gebruikt als luchtmachtbasis, vliegschool en voor privévluchten. Pas sinds tien jaar arriveert er af en toen een commerciële vlucht, maar dit jaar gaan ze het dus serieus aanpakken.

In juli open

Easyjet en Ryanair misschien naar Salerno
De nieuwe passagiersterminal moet er zo uit komen te zien

In juli gaat de luchthaven definitief open voor commerciële vluchten en men denkt in 2026/2027 volledig operationeel te zijn. Dan is de nieuwe passagiersterminal af en de landingsbaan verlengd tot 2.200 meter.
In de komende jaren worden de verbindingen van en naar de luchthaven aangepakt.

De hele investering kost 257 miljoen euro. Over 20 jaar wil men jaarlijks zes miljoen reizigers per jaar verwelkomen.

Regionale vliegvelden

Naast de bekende internationale luchthavens heeft Italië ook veel kleine, regionale vliegvelden. Dit zijn ze allemaal. Een aantal ontvangt ook internationale vluchten zoals Orio al Serio in Bergamo, Bolzano, Forli, Perugia en Comiso.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button