CampaniëNieuwsRegio'sVakantie

Easyjet en Ryanair gaan vliegen naar Salerno

De luchthaven Salerno-Costa d’Amalfi gaat vanaf 11 juli 2024 commerciële en internationale vluchten ontvangen. Daarvoor ondergaat het 45 kilometer van Amalfi gelegen vliegveld een grote renovatie en het wordt uitgebreid. De Spaanse prijsvechter Volotea kondigde al vluchten van Cagliari, Nantes, Catania en Verona aan. Ryanair en EasyJet hebben nu ook aangekondigd vluchten te gaan uitvoeren.

Wil je de prachtige Amalfikust bezoeken, dan doe je dat meestal via de internationale luchthaven Capodichino van Napels die vorig jaar meer dan 12 miljoen passagiers ontving. In de toekomst komt er een nieuwe optie bij. De luchthaven Salerno-Costa d’Amalfi stamt al uit 1926 en werd lang alleen gebruikt als luchtmachtbasis, vliegschool en voor privévluchten. Pas sinds tien jaar arriveert er af en toen een commerciële vlucht, maar dit jaar gaan ze het dus serieus aanpakken. De grotere luchthaven moet dit deel van Italië helpen toeristisch te ontwikkelen. Op de foto boven het uitzicht op de kust bij Salerno vanaf de Monte San Liberatore.

Vliegen naar Salerno

Een directe vlucht vanuit Nederland of omliggende luchthavens naar Salerno komt er nog niet. Maar wie weet is dat een kwestie van tijd. Vluchten die de komende maanden starten zijn:

  • Volotea naar Cagliari, Verona, Catania en Nantes, Frankrijk.
  • EasyJet naar Milaan Malpensa, Berlijn, Genève en Londen-Gatwick
  • Ryanair (vanaf begin augustus 2024) naar Bergamo Orio al Serio, Turijn Caselle (ook in de winter) en Londen Stansted.

In juli open

Easyjet en Ryanair misschien naar Salerno
De nieuwe passagiersterminal moet er zo uit komen te zien
Easyjet en Ryanair gaan vliegen naar Salerno

In juli gaat de luchthaven definitief open voor commerciële vluchten en men denkt in 2026/2027 volledig operationeel te zijn. Dan is de nieuwe passagiersterminal af en de landingsbaan verlengd tot 2.200 meter.
In de komende jaren pakt men de verbindingen van en naar de luchthaven aan.

De hele investering kost 257 miljoen euro. Over 20 jaar wil men jaarlijks zes miljoen reizigers per jaar verwelkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button