Italiaanse modeLombardijeMilaanNieuwsRegio'sStedenstileVakantie

Durex decor voor Diesel tijdens modeweek Milaan

De Milan Fashion Week ging deze week van start en woensdagavond stal het Italiaanse merk Diesel de show met een wel heel bijzonder decor. De modellen liepen tegen een achtergrond van 200.000 pakjes condooms van het merk Durex. Een knipoog naar de manier waarop wij als merk tegen seksualiteit aankijken, liet creatief directeur Glenn Martens weten.

De Belgische ontwerper van het merk droeg de geluidsmensen op tussen de begeleidende housemuziek ook nog flink wat gekreun te laten horen. Vrijheid, plezier en experimenteren waren dan ook de centrale thema’s van de show.

Martens is niet vies van een beetje provocatie ten gunste van de marketing maar hij houdt de focus tegelijk op de modetrends. Een daarvan is upcycling met oude materialen die worden gecombineerd met plastic of nep-bont.

De uitnodiging voor de pers was geheel in stijl

Wat betreft de deal met Durex liet het 45-jaar oude merk weten, dat er in april 300.000 pakjes condooms worden uitgedeeld in de eigen winkels over de hele wereld.

Live meekijken naar de modeshows in Milaan

Bekijk tot 27 februari nog alle shows live via de website van de modeweek. Nu wordt de herfst- en wintercollectie van 2023/2024 gepresenteerd. 19-25 september is er weer een Fashionweek en ook die kan je live volgen.

Ben je in Milaan tijdens de Fashionweek dan is weliswaar de kans op een kaartje bij één van de shows is vrij klein, maar de nieuwste mode zal je niet ontgaan in de wijk Quadrilatero.

Modestad Milaan

Als het gaat om mode, dan hebben Parijs en Londen absoluut een reputatie, maar Milaan doet niet voor ze onder. Sterker nog; internationale modemakers komen graag naar de Italiaanse stad, voor de shows, de beurzen en de winkels. Die geschiedenis gaat overigens nog niet zo ver terug. Na de Tweede Wereldoorlog zijn in en rond Milaan veel bedrijven ontstaan die zich  bezighielden met vormgeving. Zij vonden hun inspiratie in de stad die al in de twintigste eeuw werd gedomineerd door de industriële vormgeving. Hier gingen ambacht en architectuur hand in hand en dat sprak ook modeontwerpers zeer aan. Er was immers nog geen goede opleiding voor vormgeving. Het was dan ook niet ongebruikelijk dat de modeontwerpers in de avonduren terecht konden op de ateliers van designers en architecten.

Omdat ook de economie in de naoorlogse jaren een vlucht nam en de Italiaanse beurs zich hier vestigde, werd Milaan steeds meer gezien als het handelscentrum van het land. Van heinde en verre kwamen ze, want hier moest je zijn om geld te verdienen of naam te maken. Die multiculturele vlucht had  overigens een positieve uitwerking op de creativiteit en een stroming van fusion in de mode was het gevolg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button