Kunst, film, muziekMuziekNieuwsOpera

Droom Matteo Bocelli komt uit. Optreden bij de Oscaruitreiking

We hoopten op een Italiaans feestje in Los Angeles tijdens de Oscaruitreiking. De Italiaanse film Io Capitono kreeg echter geen Oscar voor beste buitenlandse film. Toch maakte het optreden van vader en zoon Bocelli veel goed. En er was nieuws!

Het was precies 25 jaar geleden dat de inmiddels 65-jarige Andrea Bocelli acte de présence bij de Oscars gaf. In 1990 zong hij met Celine Dion tijdens de ceremonie voor de jaarlijkse filmprijzen. Afgelopen nacht keerde hij terug voor een optreden, dit keer met zijn zoon Matteo. Dat was ter ere van de speciale aandacht die de Film Academy gaf aan andere sterren die afgelopen jaar overleden zoals Harry Belafonte en Tina Turner.

Droom Matteo Bocelli komt uit. Optreden bij de Oscaruitreiking
Time to Say Goodbye is opnieuw uitgebracht

Nieuwe versie Time to Say Goodbye

Bocelli werd op het podium dus vergezeld door zijn zoon. Ze zongen samen ‘Time to Say Goodbye’ dat opnieuw is uitgebracht. Voor Matteo kwam een droom uit vertelde hij aan A.frame, de website van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences. “Ik heb vaak met mijn vader gezongen maar het nummer dat we hier zingen is ons het meest dierbaar. Het is een soort volkslied van mijn familie. Het voelt als thuis en het herinnert mij aan de mooie tijd van kind tot volwassenheid”.
De wereldhit Time to Say Goodbye (de actuele nummer 1 in de Uitvaart top10) is een cover van Bocelli’s hit Con te partirò. De nieuwe versie met vader en zoon komt 30 jaar na het origineel uit. De Oscarwinnende componist Hans Zimmer heeft het nummer ge-update.

Bocelli senior: “Time to Say Goodbye is het lied van mijn leven, dit nummer is over de hele wereld bekend. Het is een prachtig cadeau om deze vernieuwde versie samen met mijn geliefde zoon te zingen. Het voelt een beetje als een nieuw debuut”.

Matteo Bocelli werkt ondertussen hard aan eigen zangcarrière. Vorig jaar zomer kwam zijn eerste echte album uit en afgelopen herfst begon zijn wereldtournee die nog steeds niet afgelopen is. Het bracht hem onder andere naar Carré in Amsterdam en Antwerpen.

Bocelli zingt ook met dochter

Droom Matteo Bocelli komt uit. Optreden bij de Oscaruitreiking

Dit keer zong Bocelli sr. met zijn zoon maar ook zijn 11-jarige dochter Virginia kan zingen. Voor de film Cabrini, over het leven van de Italiaanse heilige Francisca Xaveria Cabrini, namen ze het nummer Dare to be op. Deze Amerikaanse film over de patroonheilige van de emigranten, is net in première gegaan en komt wellicht ook naar Nederland.

Zoon van

Matteo-Bocelli-foto-credit-©-Vicini-marketing-media-Edgar-van-Bueren
©Vicini Marketing & Media

Matteo werd geboren op 8 oktober 1997 en op zesjarige leeftijd speelde hij al piano. Op zijn 18e debuteerde hij als tenor in het Teatro del Silenzio in Lajatico, Toscane, de geboorteplaats van zijn vader. In 2018 kwam Fall on Me uit, een duet dat verscheen op het album Sì van zijn vader. Het nummer werd de soundtrack van Disney’s ‘De Notenkraker en de Vier Koninkrijken’ en werd wereldwijd meer dan 300 miljoen keer gestreamd. Zijn talent bleef dus niet onopgemerkt. In 2019 tekende hij daarom een contract bij de grote platenmaatschappij Capitol Records.

Zanger worden was altijd de grote droom maar als fotomodel voor Guess (samen met Jennifer Lopez) en het exclusieve merk Bvlgari trok hij ook al veel bekijks. De afgelopen jaren bracht Matteo verschillende singles uit waaronder het nummer Tempo, dat de commercial voor de speciale Fiat 500 La Prima By Bocelli begeleidde.

Exclusief interview met Matteo Bocelli

matteo-giornale-foto-credit-©-Vicini-marketing-media
Foto credit ©Vicini Marketing & media

In onze gedrukte krant van september 2023 las je een exclusief interview met Matteo Bocelli waarin hij vertelde over zijn liefde voor het zingen, zijn inspiratiebron en aanstaande tournee maar vooral ook over zijn kijk op het leven.

Interview Andrea Bocelli

10 jaar geleden mochten we aanschuiven bij Bocelli sr. en zijn broer voor een interview in onze krant. Lees het hele interview van toen nog eens na.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button